23 milyon YTL"lik otelleri icra ile satılıyor

Kuşadası ve Bodrum"daki otellerine Doğtaş Mobilya"dan iş yaptıran İbrahim Tatlıses 3 milyon YTL"lik borcunu ödeyemedi. Firma da hukuk savaşını kazandı. Oteller iki ay içinde icrayla satılacak

Doğtaş Mobilya"nın Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, borcunu ödemeyen İbrahim Tatlıses"in Kuşadası"ndaki oteli ve Bodrum"daki apart otele dönüştürülen 40 villası için başlattıkları haciz işlemlerinin tamamlandığı söyledi. Doğan, Kuşadası"ndaki otele 15 milyon YTL, Bodrum"daki 40 villaya ise 8 milyon YTL değer biçildiğini ve otelin Eylül, villaların ise Ekim ayında satışa çıkarılacağını ileri sürdü.

Borcunu ödemedi

Doğtaş Mobilya, 2006 yılında İbrahim Tatlıses"in Kuşadası"ndaki otelinin dekorasyon, tefriş ve mobilya işlerini yaptı. Toplam 2 milyon 808 bin YTL"ye malolan işler için, iddiaya göre İbrahim Tatlıses 1 milyon 529 bin YTL ödeme yaptı. Daha sonraki senetleri ödemedi. Bunun üzerine Doğtaş Mobilya ile İbrahim Tatlıses arasında hukuk savaşı başladı. Doğtaş Mobilya, Kuşadası"ndaki Tatlıses Oteli ile Bodrum"daki 40 villasının icra yoluyla satılması için haciz işlemleri başlattı. Ayrıca, Tatlıses"in program yaptığı televizyon kanalından kendilerine tehditler savurduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Doğtaş Modbilya"dan Davut Doğan şunları söyledi: “Kuşadası"ndaki Tatlıses Otel ve Bodrum"daki 40 villasına alacağımıza karşılık iki yıl önce haciz koydurmuştuk. Ayrıca karşılıksız çekten savcılığa suç duyurusunda bulunmuştuk. Kıymet takdiri yapıldı. Kuşadası Tatlıses Otele 15 milyon YTL değer biçildi.

Tahsil edeceğiz

Bodrum"daki 40 villaya 8 milyon YTL değer biçildi. Kuşadası"ndaki Tatlıses Otel 10 Eylül"e, Bodrum"daki villalar ise 12 Ekim"e kadar satışa çıkarılacak. Otel ve villalar bizim alacağımızı karşılayacak durumdadır. Alıcı çıkmazsa, ikinci ihaleye şirket olarak girebiliriz. Sonuçta paramızı tahsil etmek istiyoruz.”

Güvendikiş yaptık pişman olduk

İbrahİm Tatlıses"in ünlü bir sanatçı olduğunu ifade eden Davut Doğan, “Sonuçta biz ticaret yapıyoruz. Güvendik ve iş yaptık. Ancak gelişmeler, yapmamamız gereken bir işi yaptığımızı gösterdi. Bundan dolayı pişmanız. Faizlerle birlikte toplam alacağımız 3 milyon YTL"yi geçti. Bunlar hesaplanacak ve satılacak olan otel ve villalardan alacağımızı tahsil edeceğiz” dedi.
Vatan