Kuşadası Emniyet Müdürlüğü, 2007 yılı içerisinde fuhuş yapılan otellerin rekor süreyle kapatıldığını bildirdi.

Kuşadası Polisi tarafından, 2007 yılının 12 ayında gerçekleştirilen fuhuş operasyonlarında 16 işletme hakkında işlem yapılırken, fuhuş yaptıkları belirlenen 118 yabancı uyruklu hayat kadını sınır dışı edildi, fuhşa aracılık yapan ve yer temin eden 45 kişi ise tutuklandı.

Fuhuşla mücadele kapsamında yürütülen çalışmaları değerlendiren Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, 2007 yılında fuhşu önlemek için etkin önlemler aldıklarını belirterek, geçen 12 aylık süre içerisinde fuhuş yapılan 16 otel ve pansiyon hakkında işlem yaptıklarını söyledi.

Operasyonlar sırasında fuhuş yaptığı belirlenen yabancı uyruklu 118 hayat kadınını sınır dışı ettiklerini açıklayan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, ayrıca fuhşa aracılıkta bulunan ve yer temin ettiği tespit edilen 45 kişinin ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulduğu kaydetti. Kaymakam Esen, fuhuşla mücadele için etkin bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Alınan önlemler sayesinde önemli başarılar elde ettik. 2006 yılında 13 işyeri 171 gün süreyle kapatılırken, 2007 yılında fuhşa yer temin eden otelleri 426 gün gibi rekor bir süreyle kapattık. Bu konudaki çalışmalarımız 2008 yılında da taviz vermeden sürecek “ dedi.