Özellikle ekmek seçiminde ve tüketiminde aşırı israfın yapıldığı Kuşadası ve Didim"deki otellerde çuvallara doldurulan ve çöpe atılmaya bekleyen çuvallar dolusu ekmek görenleri üzüyor.
Ekmeğin insanların en temel tüketim maddesi olduğuna işaret eden vatandaşlar, açlık sınırında yaşayan ve ucuz bir ekmek bulabilmek için büyükşehirlerde kuyruk bekleyen muhtaç insanların olduğuna dikkat çekiyor. Zaman zaman ekmek kuyruklarında hastalanan yada hayatını kaybeden kişilerin görülebildiğine işaret eden vatandaşlar, “Dar gelirli ve ekmeğe muhtaç kimseler olduğu halde, tatil beldelerinde tüketilemeden çöpe giden ekmekler aşırı bir çelişkiyi ortaya çıkarıyor. Bir çok insanın temel gıdasını karşılayabilecek çuvallar dolusu ekmek israfının önüne geçebilmek için, lokanta ve restoranlarda mutlaka çok küçük parçalara dilimlenmiş ekmek servisleri yapılması gerekiyor” diyor.
Ekmeğin insan yaşamı için önemine değinen vatandaşlar, “Evlerde de yenmeyen ekmeklerin atılması yerine bir sonraki öğün için buzdolabında saklanması bayatlamasına çözümdür. Milli servet kaybı olan ve geleneğinimizde de ekmeğe duyulan saygıya rağmen, binlerce ekmeğin çöpe atılması hem acı hem de düşündürücüdür.Ticaret odaları ve belediyeler bu konuda mutlaka bir çözüm bulmalıdırlar” diye konuşuyor.