Otellerdeki doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Günübirlik tatilcilerin de gelmesiyle, sahiller tamamen doldu, trafik kilitlendi.

Çeşme’de, nisan, mayıs ve haziranda, ramazan ayının da etkisiyle geçen yıllara oranda doluluk oranlarında düşüş yaşandı. Ancak 9 günlük bayram tatili ve turizm sezonun başlamasıyla ilçedeki otellerin doluluk oranı yüzde yüze ulaştı. Turizmciler, tatil için ilçeye gelmeyi planlayanların, rezervasyonsuz gelmeleri halinde yer bulamayacakları açıklamasında bulundu.

GÜNÜBİRLİK TATİLCİLERİN DE EKLENMESİYLE İLÇE KİLİTLENDİ

Çeşme’yi 9 günlük bayram tatilinde tercih edenlerin yoğunluğunun yanı sıra, gerekİzmir’den gerekse de çevre ilçelerden günübirlik buraya gitmeyi tercih edenlerle, ilçede hayat kilitlendi. Ilıca plajı gibi kumu ve deniziyle ünlü bölgeye gitmek isteyenler, araçlarıyla uzun kuyruklar oluşturdu. Trafik sıkışıklığının yanı sıra, sürücüler araçları için park yeri bulmakta büyük zorluk yaşadı. Bütün bunlara rağmen binlerce kişi, denizin ve güneşin tadını çıkardı. Kimisi serin sularda yüzmeyi, kimisi de kumların üzerinde güneşlenmeyi tercih etti.

TEHLİKEYİ GÖZE ALIP GELMİŞLER

Öte yandan bazı günübirlik tatilcilerin, trafikte büyük tehlikeyi göze alıp yola çıktıkları dikkat çekti. Kalabalık gruplar halinde ilçeye gelen tatilcilerin, kamyonet kasalarında ya da araçların bagajlarına bile oturdukları gözlendi.