Buna göre Voyage Bodrum'a 16 yaşından küçükler alınmazken, Voyage Belek ve Voyage Sorgun'da da yetişkinler için ayrı restaurantlar, plajlar ve havuzlar oluşturuldu. Bu bölümlere 16 yaşından küçükler alınmıyor. ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, müşteri tercihleri doğrultusunda oluşturdukları yeni konseptlerle toplam 5 otelden oluşan Voyage zincirinde yüzde 98 doluluğa ulaştıklarını söyledi.

ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy ve Voyage Hotels Genel Koordinatörü Adnan Özsoy, Antalya'daki Voyage Belek'te basınla sohbet toplantısı düzenledi.

2009 yılında Grup Otelleri"nde misafir memnuniyetini maksimuma çıkarmak amacıyla 8 milyon Euro"luk yenileme yatırımı yaptıklarını belirten Ersoy, lüks resort konseptine geçtiklerini ve ekonomik krize rağmen fiyatlarını koruyarak yüzde 98 doluluğa ulaştıklarını söyledi.

Otel işine kiralama yöntemi ile 1999 yılında girdiklerini anlatan Ersoy, 2003 yılından itibaren de otelleri mülkleri ile satın almaya veya yeni oteller inşa etmeye başladıklarını kaydetti. Şu anda bir tanesi Belek, bir tanesi Side Sorgun ve üç tanesi de Bodrum bölgesinde olmak üzere beş otele ulaştıklarını ifade eden Ersoy, önümüzdeki dönemde Antalya ve Bodrum'da birer tane daha otel yapmayı planladılarını belirtti.

REZERVASYONLARDA SÜRPRİZ ARTIŞ

ETS olarak da yaşanan krize rağmen rezervasyon sayısında geçen senenin yüzde 25 üzerinde olduklarını vurgulayan Ersoy, sezonu da bu şekilde kapatmayı öngördüklerini belirtti. Yılın başında yüzde 15'lik bir artış beklediklerini ancak ulaşılan yüzde 25'in kendilerini de şaşırttığını ifade eden Ersoy, şöyle devam etti:

"Tatil artık lüks olmaktan çıkıp bir ihtiyaç haline geldi. İnsanlar ekonomik krizde dahi tatilden vazgeçmiyor. Hatta avantajlı paketlerini değerlendirip daha üst konseptlere geçiyor. Bir de bu sene erken rezervasyonda indirim oranlarının yüksek olması ve münferit tatilden paket turlara kayış rezervasyon sayısını artırdı.

Biz bu sene ortalama tatil süresinin kısalacağını öngörüyorduk ama orada da tam aksine ortalama geceleme süresi uzuyor. Geçen sene 5.4 gece iken bu sene 6'yı geçecek. Dolayısıyla cirolarda yüzde 25'in çok daha üzerinde bir artış olacak. Kişi sayısı olarak da sene sonunda 430 bin kişiye tatil yaptırmış olacağız."

OTELPUAN.COM'A BAKMADAN TATİLE GİTMİYORLAR

Tüketicilerin tatil satın alırken tercihlerinin de değiştiğini ve özellikle seyahat paylaşım sitelerine baktıklarını anlatan Ersoy, misafirlerin deneyimlerinin çok önemli hale geldiğini söyledi. Ersoy, ETS'nin internet sitesini ziyaret edenlerin yüzde 90'ının, yine kendilerine ait olan ve oteller hakkında tüketici yorum ve değerlendirmelerinin yer aldığı otelpuan.com'a baktıklarını vurguladı.

Ersoy, çalıştıkları otellerle ilgili kendi yaptıkları denetim ve değerlendirme sonuçlarını da bir ay içerisinde bu siteden duyuracaklarını ifade etti.

HÜKÜMETE AÇIK ÇAĞRI

Turizm sektöründe yetişmiş insan gücünün çok önemli olduğunun altını çizen Ersoy, bunu kaybetmemek için hükümetin kış aylarında işverenlere SSK prim desteği vermesini istedi. Çalışanların sağlık primlerini yine kendilerinin ödeyeceğini ancak kalan bölümü için destek beklediklerini anlatan Ersoy, bu sayede yaklaşık 300 bin kişinin işine devam etme şansı bulacağını ve otellerin de yavaş yavaş 12 ay açık otel konseptine döneceğini kaydetti.

Bu sayede Antalya'nın kış tatil destinasyonu haline gelebileceğine işaret eden Ersoy, bunun çok büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

YETİŞKİNLERE ÖZEL TATİL

Toplantıda verilen bilgiye göre Voyage zinciri 16 yaşından büyük yetişkinler için yeni bir tatil konsepti yarattı.

Voyage Bodrum'a hiçbir şekilde 16 yaşından küçükler alınmazken, Voyage Belek ve Voyage Sorgun'da da yetişkinler ve ailelere yönelik farklı alanlar, havuzlar, plajlar ve restaurantlar yaratıldı. Bu şekilde yetişkinler ve aileler iki farklı tatil seçeneğini aynı otelde bulabiliyor.

Voyage Hotels Genel Koordinatörü Adnan Özsoy, konu ile ilgili olarak, “Farklılaştırılmış tatil seçenekleri sunuyoruz. Çocuklu misafirlerimiz ve baş başa veya yalnız tatil yapmak isteyen tatilcilerin havuzunu, iskelesini ve restoranını ayırdık. Misafirlerimiz aynı otelde farklı seçenekler buluyor. Türkiye"de +16 (adult) tatil anlayışını en iyi uygulayan otel zinciri iddiasındayız" dedi.

Mehmet Ersoy da yapılan anket çalışmaları ve görüşmeler sonucunda yaratılan bu konsept ile cazibe merkezi haline geldiklerini ve çok olumlu tapkiler aldıklarını anlattı. (Eren Güler / Hürriyet)