Olay, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği 2'nci Başkanı Mustafa Kale"ye ait 3 yıldızlı bir otelde meydana geldi. Elleri silahlı kimliği belirsiz yaklaşık 20 kişi, henüz belirlenemeyen nedenle otele kurşun yağdırdı. Bu sırada otel önünde oturan işletme sahibi Mustafa Kale, hemen otomobiline binip olay yerinden uzaklaştı. Saldırıda otelin kapı ve pencere camları kırılırken, şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. İhbar üzerine kısa süre sonra bölgeye gelen polis ekipleri, kaçmaya çalışan 13 saldırganı yakalayarak gözaltına aldı. Polis ekiplerinin çevrede yaptığı incelemede ise çok sayıda boş kovan bulundu.


Saldırganların kendisini hedef aldığını söyleyen Mustafa Kale, otelde Almanya, Belçika ve Fransa"dan gelen 115 turistin konakladığını belirterek, “Otel önünde beklerken yaklaşık 20 kişi gelip, kurşun yağdırdı. Ben hemen otomobilime binip kaçtım. Ben kaçarken de arkamdan ateş ettiler. Bu tür olayların yaşanması turizme büyük darbe vurur. Saldırının ardından tedirgin olan turistler can güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle otelden ayrılmak istedi. Polis ekipleri, gerekli tedbirleri alacaklarını ve müşterilerin gitmesinin gerek olmadığını söyledi. Ben 20 yıldır turizm işletmeciliği yapıyorum. Mersin"i uluslararası alanda tanıtmaya çalışırken, bu tür dış güçlerin buna engel olması ve kötü hadiselerin yaşanması hem Mersin"e hem de bizlere çok büyük zarar vermektedir. Can kaybının ve yaralının olmaması bizi teselli ediyor” diye konuştu.


Güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen polis ekipleri, kaçan saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.