Üniversite adaylarının merakla beklediği LYS sonuçları açıklandı. Sonuçlara ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yükseköğretime sınavsız geçiş hakkı bulunan adaylar ile 23 Mart 2014 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 14-15-21-22 Haziran 2014 tarihlerinde yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre, adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2014-ÖSYS yükseköğretim programlarına merkezî yerleştirme işlemleri tamamlandı.

SONUÇ BELGELERİ ADAYLARA GÖNDERİLMEYECEK

Yerleştirme sonuçları, 23 Temmuz 2014 tarihinde saat 17.45'den itibarenÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklandı. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

2014-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-5 Eylül 2014 tarihleri arasında ilgili üniversiteler tarafından yapılacak.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekecek.