KPSS ÖABT sınavına çok az bir zaman kalmasına rağmen sınav yerlerinin belli olmaması soru işaretlerine neden oldu. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacak. 2017 KPSS ÖABT, tek oturumda yapılacak olup Alan Bilgisi Testi'nden 40 soru, Alan Eğitimi Testi'nden 10 soru sorulacak. Adaylara toplamda 50 soru sorulacak olup cevaplama süresi 75 dakika olacak. Peki, Peki, KPSS ÖABT sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Sınav öncesi ve sürecinde adayları resmi sayfası üzerinden bilgilendiren ÖSYM'nin sınav yerlerini bu 2 gün içerisinde http://www.osym.gov.tr/ sayfası üzerinden açıklaması bekleniyor.

SINAV YERLERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

Sınava başvuran adaylar için katılacakları her oturum için ayrı olmak üzere Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden, sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır.

KPSS ÖABT SINAV GİRİŞ BELGESİ ZORUNLU MU?

Adaylar girdikleri her oturum için o oturuma ait Sınava Giriş Belgesini yanında bulundurmak zorundadırlar. Bu belge olmadan sınavın ilgili oturumuna veya diğer bir oturumun Sınava Giriş Belgesi ile başka bir oturuma girmek mümkün değildir. Adaylara, sınavın hangi oturumlarına gireceklerse, o oturumlar için ayrı birer Sınava Giriş Belgesi düzenlenecek, sınava girilmeyecek oturumlar için belge düzenlenmeyecektir.

ÖSYM'DEN O İDDİALARA YALANLAMA GELDİ

ÖSYM, 'KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ertelendi mi?' sorularına yanıt verdi. Bazı internet sitelerinde 16 Temmuz'da gerçekleşmesi planlanan ÖABT'nin 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü programı nedeniyle erteleneceği iddia edilmiş, sınava girecekler kafa karışıklığı yaşamıştı. ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre KPSS Alan Bilgisi Sınavı belirlenen tarihte gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden yayınlan söylentilerin asılsız olduğunu belirleten yetkililer, "Takvimsel değisiklik olması halinde bu bilgiyi resmi duyuru ile bildirirdik. Herhangi bir takvimsel değişiklik soz konusu değildir.." açıklamasında bulundu.