ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda art arda yaşanan skandallara rağmen istifa etmeyen ÖSYM Başkanı Ali Demir için çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 
 
Vatan gazetesinde yer alan habere göre; YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın, “Ben yerinde olsam istifa ederdim” ve “LYS sürecini bir bitirsin değerlendirecektir” açıklamalarına karşın istifaya yanaşmayan Demir’in özlük haklarının kazanmayı beklediği ifade edildi. 
 
İlk olarak göreve 22 Eylül 2010 tarihinde getirilen Demir, bu görevi vekaleten yürüttü. ÖSYM Kanunu’nun çıkmasının ardından Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın imzası ile 29 Mart 2011 tarihinde Resmi Gazete’de atamaası yayımlanarak bu kurumun başına asaleten atandı. 
 
Devlet Memurları Kanunu, Emekli Sandığı Kanunu, YÖK Personel Kanunu ve ÖSYM Kanunu’na göre Demir’in bu kurumun emeklilik haklarından yararlanmak için 6 ay görev yapması gerekiyor. Bu sürede asaleten atandığı 29 Mart 2011 tarihinde başlıyor ve 29 Eylül 2011 tarihinde son buluyor. 
 
Demir, ÖSYM’nin başında 29 Eylül tarihine kadar kalır ve 6 aylık süresini doldurursa ne zaman emekli olursa olsun, kurumun özlük haklarından yararlanacak. Demir, üniversiteye geri dönüp, profesör olarak çalışsa bile emekliliği ÖSYM Başkanı ek göstergeleri üzerinden hesaplanacak. Yani Demir, bugün itibariyle hesaplandığından yaklaşık 3850-4100 TL arasında bir emekli maaşı alacak. 
 
Ancak Demir, 29 Eylül tarihinden önce istifa eder ve üniversitedeki kadrosuna dönerse, sadece profesör unvanıyla emekli olacağından, yaklaşık 2300-2500 civarında bir emekli maaşı alabilecek. (Vatan)