Belediye Tiyatro Sahnesi"nde gerçekleştirilen seminerin sunumunu Kavaklı Dersanesi öğretmeni Sefa Soysever ve Bahçeşehir Koleji öğretmeni Kaleli Bayram Cafer İzmirlioğlu yaptılar. Sınavda yapılması gerekenleri anlatan öğretmenler, zaman zaman hareketli müziklerle öğrencilere moral vermeyi de ihmal etmediler.
Öğrencilere verdikleri çeşitli örneklere başarıyı anlatan öğretmenler, “Başarısızlık sizin başarısız olduğunuz anlamına gelmez sadece "henüz" başarmadığınız anlamına gelir. Başarısızlık hiç bir şey başarmadığınız anlamına da gelmez bir şeyler öğrendiğiniz anlamına gelir. Unutmayın; başladığınız yer ile geldiğiniz yer arasında irice bir fark var. Başarısız değilsiniz. Sizden daha başarılılar var. Başarılı olup olmamanızda en büyük engel sizsiniz. Kesinlikle haksızlık yapmayın. Çok istiyorsanız başaracaksınız” şeklinde öğütler verdiler.
Sınavda başarıyı yakalamak için gerekli test teknikleri ve püf noktalarını veren öğretmenler, “Test çözerken kendi mantığınızla değil sorunun mantığına göre hareket edin. Soruda sizden ne isteniyorsa ne eksik ne fazla, yalnızca isteneni düşünün. ÖSS"de soruların %10"u çok kolay / çok zor, %20"i zor/kolay ve yüzde 40"ı normal bilgi düzeyindedir. Sorulara önyargılı yaklaşmayın. Turlu soru çözme yöntemini kullanın. Sınava en iyi bildiğiniz dersin testi ile başlayın. Deneme sınavlarında takip etttiğiniz test çözme sırasını değiştirmeyin. Uzun metinli sorulardan korkmayın onlar en kolay sorulardır. Çeldiriciler ilk bakışta cevap gibi algılanabilir ama ufak bir zihin egzersizi ile doğru cevabı bulmanız mümkündür. Bu tip sorularda cevap genellikle soru metninde salkıdı. Sınavda başarılı olmanın püf noktaları bir bölüme başlamadan önce o bölümü hızla gözden geçirmektir. Hız ile isabet arasında uygun bir tempo kurun. Hiçbir sınav tekniği bir sınavdaki tempo kadar önemli değildir. Zihin dağılmasını önleyin. Geçen zamanla aşırı ilgilenmeyin. Zaman kullanımınızı en çok zora sokan şey bildiklerimiz ya da bilmediklerimiz değil biraz bildiğimiz ya da tereddüt ettiğimiz sorulardır” dediler.
Öğretmenler Sefa Soysever ve Kaleli Bayram Cafer İzmirlioğlu, seminerden sonra yaptıkları konuşmada şunları söylediler: “Biliyorsunuz sınav hayatımızın her döneminde var. Çocuklarımıza olduğu kadar aileleri de etkileyen bir süreç. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na Aydın Belediyesi öncülüğünde bir seminer yapmak istediğimizi belirttiğimizde bize ve sınava girecek öğrencilere sahip çıktılar. Gördüğünüz gibi 150 kişilik bir gruba seslendik. Bu bizim için önemli bir rakam ve önemli bir motivasyon unsuru. İnanıyorum ki çocuklarımız yapılacak olan sınavda başarıya ulaşacaklardır. Aydın güzel bir şehir. Artık eğitimde eski başarılarını yakalaması gerekiyor. Belediye başkanımıza Aydın"daki değerli gençlerimizle bizi buluşturmasından dolayı teşekkür ediyoruz”