Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Osmanlı Köyünde bir evin bahçesinde görülen yılan köylülerin korkulu rüyası haline geldi. Çevre için büyük tehlike oluşturan yılanı kaçırmaya çalışan köylüler ellerinde tüfek, balta ve nacaklarla nöbet tutuyor.

Alaplı ilçesine bağlı Osmanlı Köyü Çandırlı Mahallesinde ikamet eden Nesrin Ülkü (47) evinin bahçesinde 3 gün önce 3 metre uzunluğunda bir yılan gördü. Yılanı evinin önündeki odunların bulunduğu yerde gördüğünü belirten Ülkü, yılanın belirli aralıklarla çıktığını yılana korkup kaçması için birkaç kez tüfekle ateş ettikleri ama bir türlü bulunduğu yeri terk etmediğini söyledi. Yılan için 3 günden beri nöbet tuttuklarını belirten Ülkü,” Evimin önündeki odunluğun içinden bir yılanın çıktığını gördüm. Yılanın yerinden çıkması için odunluğun kenarına süt koydum. Ama yılan çıkmadı. Yılan korkusu ile evimden çıkamıyorum” dedi.

Nesrin Ülkü’nün komşusu Necati Civan da “ Yılanın yerinden çıkması ve korkup kaçması için tüfekle ateş ettim. Ama bir türlü yerinden çıkmadı” diye konuştu.Yılanı bir türlü yerinden çıkartamayan Nesrin Ülkü ve köylüler tüfek, balta ve nacakla nöbet tutarken Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinden yardım istediler.Olay yerine gelen Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, itfaiye erleri Çetin Güner ve Mustafa Kaya yılanın görüldüğü yerde inceleme yaptı. Odunluğun kenarına yılanın kokusunu duyarak çıkması için benzin döken itfaiye ekipleri, odunluğu karıştırarak yılanın çıkmasını bekledi. İtfaiye ekiplerin tüm çabasına rağmen yılan ortaya çıkmadı.Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yılanın tekrar görülmesi halinde köylülerden hemen itfaiye ekiplerine haber vermelerini istedi.