Merkez Fakıuşağı Mahallesi’ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun öğrenci yurdu önünde dün öğle saatlerinde maddi hasarlı bir trafik kazasıyla ilgili işlem yaptıktan sonra uygulamaya geçen trafik polisleri Mehmet Ali Ünal ve Vahap Alagöz, hafif ticari araçla gelen teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sırasında şehit oldu.
 
Şehitler için bugün Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Vali Celalettin Cerrah, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğankılıç, Osmaniye Belediye Başkanı MHP’li Kadir Kara, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, meslektaşları, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törende fenalık geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Polis memuru Vahap Alagöz’ün oğlu 10 yaşındaki Semih Alagöz’ü annesi Nursel ve polis memurları sakinleştirmeye çalıştı. Törende bir konuşma yapan Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Bazen söz söylemenin zor olduğu durumlar, yaşanan duyguları kelimenin yetmediği anlar vardır. Şüphesiz ki acımız çok büyük, kor ateşte olsa yüreğimize gömeceğiz, gözyaşımızı içimize akıtacağız ve bugün hainleri sevindirmeyeceğiz. Vatan müdafaası ülkemizin birliği ve beraberliği için verilen şehitler dökülen kanlar hiçbir zaman karşılıksız kalmayacaktır" dedi.
 
Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul’un yaptırdığı duanın ardından şehit Mehmet Ali Ünal’ın cenazesi Mersin’in Tarsus İlçesi’ne, şehit Vahap Alagöz’ün cenazesi ise Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’ne toprağa verilmek üzere gönderildi.
 
ŞEHİT POLİS ALİ ÜNAL TARSUS'TA TOPRAĞA VERİLDİ
 
Osmaniye'de trafik uygulaması sırasında teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan polis memurlarından Mehmet Ali Ünal'ın cenazesi Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.
 
Şehit polis memuru Ünal'ın (49) cenazesi, yakınları tarafından Osmaniye'den eşi Ayşe Ünal'ın doğum yeri olan Tarsus'a getirildi.Tarsus Küçükminare Camisi'nin bahçesine düzenlenen törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer ve Aytuğ Atıcı, Mersin Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkılınç, Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Tarsus Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural ve vatandaşlar katıldı.
 
Törende şehit polis memurunun 20 yıllık eşi Ayşe ve kızları Esra Betül (18) ile Kübra Meriç'in (16) ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Ayşe Ünal ve kızlarına, Tarsus Emniyet Müdürlüğünde görevli kadın polis memurları kollarına girerek destek olmaya çalıştı.
 
Cenaze namazını Tarsus Müftüsü Abdulkerim Akbaba'nın kıldırıldığı törenden sonra, Türk bayrağına sarılı şehit polis memuru Mehmet Ali Ünal'ın cenazesi, 112 Acil Servis ambulansıyla götürüldüğü ilçe mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
 
Bu arada, törene katılan çok sayıda vatandaş, şehitliğe kadar “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Kahrolsun PKK” diye slogan atarak yürüdü.
Öte yandan, Mehmet Ali Ünal'ın Mersin'in Silifke ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ancak isteği üzerine eşinin memleketi olan Tarsus'ta toprağa verildiği öğrenildi.
 
DHA