Osman Kehri elimizde kalan görselliklere, çocukluğunun İstanbul'undan tadlar eklediği suluboya resimlerini 15 Ekim - 26 Kasım günleri arasında Tolga Eti Sanatevi’nde sergiliyor.

İstanbul- Kehri suluboya resmin ele avuca gelmez ama içten ve bize hep gülümseyen yanının, bu şehrin canlı karakteri, ritmi, ışığıyla benzeştiğine ve üslup yönünden de uygun düştüğüne inanıyor.

Osman Kehri

1949 yılında İstanbul'da doğan Osman Kehri, şimdiki adı Marmara Üniversitesi olan Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Sanatlar Bölümü'nden 1971 yılında mezun oldu. 1973 yılında gittiği Londra da, Madison Artist Grafik Stüdyosu'nda illüstratör olarak çalıştı. Türkiye'ye döndükten sonra, ülkemizin önde gelen reklam ajansları'nda Art Director (Sanat Yönetmeni) olarak görev yaptı.

1977 yılında kendi atölyesini kurdu. Özellikle afiş, illüstrasyon, özgün baskı, tasarım, hikaye, öykü ve çocuk kitapları resimlemesi olmak üzere grafik sanatının çeşitli dallarında bir çok başarılı işe imza attı. Mimar Sinan ve Marmara Üniversiteleri Güzel Sanatlar Fakülteleri'nin Grafik Bölümlerinde öğretim görevlisi olarak illüstrasyon ve grafik dersleri verdi.

70'li yılların sonunda suluboya resim yapmaya başlayan Kehri, dil ve teknik yönden birbirini besleyen ve destekleyen, fakat aynı zamanda da zıt ve birbirini bozabilecek olan iki ifade biçimini; resim ve illüstrasyonu yıllarca ustalıkla uyguladı. Sulubo.comya, özgün baskı ve illüstrasyon gibi farklı alan ve tekniklerde birçok karma sergiye katıldı. 80’ li yıllardan itibaren özellikle suluboya ve akrilik tekniklerini kullanarak yoğunlaştığı resim çalışmalarını günümüzde de sürdüren ve 15 kez kişisel suluboya resim sergisi gerçekleştiren sanatçının yerli ve yabancı kolleksiyonlarda çok sayıda eseri bulunmaktadır.