Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünce Aydın'da düzenlenen Reprodiksiyon Resim sergisinde Osman Hamdi Bey'in 23 eserinin reprodüksiyonları sergilendi.
Aydın Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu'nda düzenlenen sergi açılışına, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Polis Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Demir, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Osman Hamdi Bey'in 100. ölüm yıldönümü kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde yoğun çalışmalar yapıldığını belirterek, ''Türkiye'nin 7 bölgesinde aynı tarihlerde açılacak olan 'Osman Hamdi Bey Reprodüksiyon Sergisi' sanatseverler tarafından ücretsiz olarak gezilebilecek. Aydın'daki sergide Osman Hamdi Bey'in 23 eserinden oluşan tablolar yer alıyor. Sergi, Aydın Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi Sergi Salonu'nda 22 Ekime kadar sanatseverlere sunulacak'' dedi.
Aktakka, Batılı anlayışla figürlü resmin ilk temsilcisi, müzeci, arkeolog ve Sanayi-i Nefise Mektebi'nin kurucusu bir Osmanlı aydını olan Osman Hamdi Bey'in, 21. yüzyılın son döneminde, sanat ve kültür alanında yenileşme ve batılılaşma akımının öncüsü olduğunu belirterek, Osman Hamdi Bey'in ressam yönünü ortaya koyan bu sergilerle halkın onu daha yakından tanımasının amaçlandığını bildirdi.