Nazilli"ye bağlı Demirciler Köyü İlköğretim Okulu"nda öğretmen olarak görev yapan ve Nazilli"de Adalet ve Anadolu gazetelerinde köşe yazarlığı yapan Osman Girgin, ikinci kitabının tanıtımını yaptı.

Kitap tanıtımını Nazilli Karadeniz Pastanesi"nde düzenlediği bir basın açıklamasıyla yapan öğretmen Osman Girgin kitabının 268 sayfadan oluştuğunu söyledi. Girgin; “Bu derlemeyi hazırlamak için yaklaşık iki yıllık bir çalışma yaptım.

28 yıldır özlemini duyduğum Üstad Necip Fazıl Kısakürek"i tanıma ve tanıtmak için bu eseri oluşturdum. Edebiyat dünyasının gök kubbesi diye takdim ettiğim "Üstad" hakkında kitap yazmak gerçekten zor iş. Bunun farkındayım ve sorumluluğunun ağırlığını taşımaktayım.

Fakat şunu unutmamak gerekir ki, güzel veya çirkin olsun bu tip eserlerin çoğalmasından yanayım. Benim için önemli olan Üstad"a önyargılı olarak bakmayanların çoğalmasıdır.

Belki böyle bir eseri okuyan bir arkadaşım veya edebiyat dünyasının duayeni sırf benim kitabımdaki eksiklikleri ve yanlış anlamaları düzeltmek için eser meydana getirecektir. Böyle olması bile benim için sevinç kaynağıdır. Edebiyat dünyasına bir eser daha kazandırmış oluruz” dedi.

“ÜSTAD, YAŞADIĞI DÖNEMİN BÜTÜN ÖDÜLLERİNİ HAK ETMİŞTİ”
Necip Fazıl"a karşı duyduğu otuz yıllık sevgi ve ona karşı kendisini borçlu hissettiğini söyleyen Girgin; “Yetmiş dokuz yıllık ömrünün kırk dokuz yılını bu necip Türk Milletine ve İslam davasına adayan insana, nasıl kaygısız ve vurdumduymaz davranabilirdim. Ömrü boyunca bildiği ve inandığı dava uğruna çalışan hiç eğilmeyen fakat çok kırılan bir dava adamı için yazılan bu kitap deryada damla bile olamaz.

Edebiyatın her türü ile ilgilenen, eser veren Üstad, yaşadığı dönemin bütün ödüllerini hak etmesine rağmen alamamıştır. Fransız basınının tabiri ile hapis hayatı, öğrenim hayatından uzun olan yazar; özellikle tiyatro da verdiği eserlerle şehir tiyatrolarında kapalı gişe oynama rekorunu kırmıştır” diye konuştu.