AYDINPOST ÖZEL-Aydınpost yazarı Adnan Bilek’e samimi açıklamalarda bulunan CHP’li Osman Aydın, “İnsafsız suçlamalardan bıktım” dedi.

A. BİLEK: Sayın Osman Aydın, 21 Kasım günü Çine Doğa Sevenler Derneği’ne 3 kişi tarafından yapılan saldırının tarafınızdan organize edildiği iddiaları dolaşıyor. Doğru mu?

Ben, Aydın’ın siyasi platformunda önemli yeri bulunan ve beni oyları ile seçen büyük bir kesime karşı sorumlu olan bir milletvekiliyim. Aydın’a güzel şeyler yapmaya çalışırken böyle bir skandalın altına imza atacak kadar akılsız mıyım? Belediye Başkanı Salih Dinçer’den aldığım bilgiye göre; adı geçen dernek Çine Belediyesi’ne ait bu mekânı kiralamak için müracaat edince Başkan da tereddütsüz onay vermiş. Olay günü Belediye de görevli 3 arkadaş derneğe üye olmak için başvurmuş ve red cevabı almışlar. Gurur kırıcı bu davranış karşısında onlarda fiili sertlikle karşılık vermiş, olay büyümüş. Ben Belediye Başkanı iken bir hayli personel istihdam ettim beni çok severler, ayrıca kendi şirketimde de 800’e yakın çalışan var. Şimdi ben tüm bu kişilerin hareketlerini kontrol edip davranışlarından sorumlu olabilir miyim?

55.20111201091356.jpg

A. BİLEK: Zaman zaman yerel basında sizi eleştiren yazılar yazılıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Belediye başkanlığımda da basına bilgi verme veya icraatlarımı onlarla paylaşma hususunda kendimi ihmalkâr görürdüm. Sanki bunu kendimin reklâmı gibi görerek gereksiz olduğunu düşünürdüm. Ama; basının ve basın emekçisinin önemini bilen bir insanım. Hakkımda onur kırıcı ve hakaret ifade eden yazıların dışında tüm eleştirilere şimdiye dek hep açık olmuşumdur. Doğru bilgi içermeyen haber yapan ve tamamen dedikodu içeren gazetelere ve yazılarına zaten değer vermiyor ve onları hiç umursamıyorum.

A. BİLEK: RES (rüzgâr enerjisi santralı) kurulması durdu mu? Son gelişmeler hangi safhada?

 

20 milyon dolar yatırılarak satın alınmış ve şu anda İspanya’da bekletilmekte olan makineler bizden gelecek haberle gemilere yüklenip Çine’ye ulaştırılacak.

EPDK (enerji piyasası düzenleme kurumu) bu konuda bize güvence ve süre verdi tatsızlıkla değil, uyumlu ve kırıcı olmadan konunun çözümünde kararlıyız. Tüm ruhsatlarımız tamam, istersek 2 ay içerisinde tesisi çalışır hale getirebiliriz.

Biz diyorum ama; benim yüzde 25 hissem var. Geri kalan yüzde 75 hisse Kıroba elektrik üretim A.Ş’ye ait. Nedense kamuoyu hala şirket hisselerinin tamamının bana ait olduğunu düşünerek beni hedef tahtası olarak kullanmakta maalesef!

Size bir itirafta bulunayım mı? İnanın tüm dünyaya mahçup olduk zira; RES’e karşı çıkan bir toplum dünya da ilk Türkiye’de oldu ve ne yazık ki bazı yabancı ülke basınında bu konu alaycı bir ifade ile dile getirildi. En zararsız enerji üretim tesisi olan RES’e bazı ülkeler inanılmaz teşvik kredisi ve yaptırım imkânları verirken bizim karşılaştığımız durum içler acısı. Eğitim ve bilgi yetersizliğimizi dünyaya bir kez daha kanıtlamış olduk.