Aydın çiftçisinin zor durumda olduğunu iddia eden CHP’li Osman Aydın, Aydın’ın organik tarım için elverişli arazileri olduğunu hatırlatarak; “Bizim dağlarımızdaki zeytinler tamamıyla organik. Bu zeytinden elde edilen zeytinyağı da organik. Ancak bizim köylümüzün zeytinyağı 4-5 liraya satılıyor. Oysa organik zeytin yağının litresi 20-30 lira. CHP iktidarında biz bunlar için uğraşacağız. Çiftçimizin daha fazla kazanması için uğraşacağız. Yani üretenin yanında olacağız. Ülke genelinde çiftçinin 2,5 milyon lira elektrik borcu var. Biz iktidara geldiğimizde bu borcu faiziyle birlikte sileceğiz. Diyorlar ki neden? Sileriz kardeşim. Çünkü çiftçi üretendir. Sabahtan akşama kadar tarlasında çalışandır. Alın terini akıtandır. Çiftçiyi AKP zulmünden kurtararak rahat bir nefes aldırmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.
Aydın’da öncelikle tarım kesimini ayağa kaldırarak milli gelirden daha fazla pay almasını sağlayacaklarını belirten Osman Aydın: “Aydın, tarihte çok zengin bir bölgeymiş. Kendi parası her bölgede geçen bir bölgeymiş. Oysa bugün Aydın bu noktada değil. Çiftçi perişan, esnaf perişan. Biz iktidara geldiğimizde Aydın’ı yeniden ayağa kaldıracağız. Çiftçiyi ayağa kaldıracağız. Organik tarımı ve seracılığı destekleyerek, üretimden daha fazla kar elde etmesini sağlayacağız. Akılcı tarım politikalarıyla Aydın’ı yeniden şaha kaldıracağız. Sera bölgeleri oluşturarak ve bu sera bölgelerinde jeotermalden faydalanarak dolayısıyla ısıtma giderlerini azaltarak çiftçinin rekabet gücünü arttıracağız” diye konuştu.
Çiftçilerin seralarında jeotermalden faydalanması gerektiğini savunan Aydın, “Bakın Antalya Türkiye’nin sera bölgesi durumunda. Oysa Aydın’ın şartları Antalya’dan daha iyi. Kimse masal okumasın. Aydın, jeotermalden yeterince yararlanamıyor. Oysa seralardaki ana maliyetlerden biri ısıtma. Antalya’da jeotermal yok. Sera başına ısıtma için ciddi bedeller ödüyorlar. Oysa Aydın’da kendi kaynağımız olan jeotermal var. Jeotermal ısıtmada maliyeti ciddi oranda düşürüyor. Ancak her nedense Aydın serasında jeotermalden yararlanamıyor. Biz bunu değiştireceğiz. Seralar jeotermalden yararlandırılacak. Maliyetler düşürülecek. Çiftçimiz rahat bir nefes alacak. Pamukçu hak ettiğini CHP iktidarıyla yeniden almaya başlayacak. TARİŞ bizim iktidarımızda tekrar eski gücüne kavuşturulacak ve taban fiyatı TARİŞ açıklayacak bu sebeple köylümüz,çiftçimiz rahat bir nefes alacak” şeklinde konuştu.
Çiftçilerin sorunlarını çok iyi bildiklerini belirten Osman Aydın, şunları söyledi: “Seçim çalışmalarına start verdiğimiz günden itibaren yaklaşık 300 köye ulaştık. Gidilmedik köy bizim değildir anlayışıyla çıktığımız bu yolda, Ankara’ya gittiğimizde de hizmet götürmediğimiz köy bizim olmayacak. Aydın’ın dağına taşına hizmet için aday oldum. Aydın’da girilmedik köy bırakmayacağız. Seçimden seçime oy istemek için değil, vatandaşın eksiklerini ve isteklerini sormak için her zaman kapısını çalacağız”
Köylüyü ve köylünün sorunlarını çok iyi tanıdığını ifade eden Osman Aydın, konuşmasını şöyle tamamladı: “Aydın’daki köyleri ve sorunlarını muhtarlar kadar yakından takip ediyorum. Kimin neye ihtiyacı var çok iyi biliyorum. Bu sorunların çözümü milletin meclisidir. CHP herkes için iktidara talip oldu. Sayın Genel Başkanımız da sorunların çözümüne tabandan başlanmasından yana. Aydın’ın şaha kalkması için köylüyü çok iyi dinlemek, onun sorunlarına ortak olmak gerekir. Bunun için de tarımı, çiftçiyi, köylüyü iyi tanıyan bir vekil adayının meclise gitmesi şart”
 
2.20110610111911.jpg
3.20110610111927.jpg