Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nden ''Jüri Büyük Ödülü'' ile döndüğü ''Bir Zamanlar Anadolu'da/Once Upon a Time in Anatolia'' adlı filme, ''Oscar'' olarak bilinen 84. Akademi Ödülleri'nde ''En İyi Yabancı Film'' kategorisinde aday adaylığı sinemaseverlerin ilgisini artırdı.

AA muhabirinin Box Office Türkiye rakamlarından derlediği bilgiye göre, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın senaryosunu Ebru Ceylan ve Ercan Kesal ile birlikte yazdığı, bir doktor ile cinayet soruşturması yürüten bir savcının 12 saatlik gerilimli hikayesini konu alan ''Bir Zamanlar Anadolu'da'', Türkiye'de 23 Eylül'de vizyona girdi.

''Doktor Cemal'' rolünde Muhammet Uzuner, ''Savcı Nusret'' rolünde Taner Birsel ve ''Komiser Naci'' rolünde Yılmaz Erdoğan'ın kamera karşısına geçtiği filmi, ilk hafta sonu 78 salonda 18 bin 573 kişi izledi ve film 225 bin 202 lira hasılat elde etti.

64. Cannes Film Festivali'nde ''Jüri Büyük Ödülü''nü kazanan, Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde Türkiye prömiyerini gerçekleştiren ve Hamburg Film Festivali'nde gösterilecek 3 Türk filminden biri olan ''Bir Zamanlar Anadolu'da'' adlı filmi, bir haftada ise 36 bin 698 kişi izledi.

Sanatsal Etkinlikler Komisyonu, 1 Ekim'de yaptığı toplantıda, Nuri Bilge Ceylan'ın son filmini, ''Çınar Ağacı'', ''Kavşak'', ''Gölgeler ve Suretler'', ''Hayde Bre'', ''Çoğunluk'' ve ''Bizim Büyük Çaresizliğimiz'' filmleri arasından 84. Akademi Ödülleri'nde ''En İyi Yabancı Film'' kategorisinde yarışacak film olarak seçti.

''Bir Zamanlar Anadolu'da'' filmine, Oscar aday adaylığı açıklaması sinemaseverlerin ilgisini artırdı. Filmi, geçen hafta sonu 20 bin 408 kişi izledi ve film, 238 bin 559 lira hasılat elde etti.

Çekimleri Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde 11 hafta süren filmi toplamda, 55 bin 271 kişi izledi ve film, toplamda 620 bin 853 lira hasılat elde etti.

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın ''3 Maymun'' adlı filmi vizyonda kaldığı 15 haftada 127 bin 668, ''İklimler'' adlı filmi 21 haftada 35 bin 345 ve ''Uzak'' adlı filmini 63 bin 845 kişi izlemişti.