Anlaşma kapsamında Türkiye genelinde 263 adet OSB ve OSB"lerde faaliyet gösteren 56 binin üzerindeki işyerine düşük faiz ve uygun ödeme şartlarında kredi verilecek. Antalya"da düzenlenen II. OSB Çevre Zirvesi"nde düzenlenen imza törenine Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, OSBÜK Başkanı Mahmut Yılmaz ve Türkiye"nin önde gelen OSB"lerin temsilcileri katıldı. Vakıfbank ile OSBÜK ve OSB"ler arasında imzalanan protokol kapsamında; Vakıfbank müşterilerine yüzde 0,80"den başlayan faiz oranı ile 60 aya kadar vadeli Taksitli İşletme İhtiyaç Kredisi, 84 ay vadeli İşyeri Edindirme Kredisi ve 60 aya kadar vadeli Araç-Filo Kredisi sunuluyor. İhracatçıya Destek Kredileri kapsamında ise Sevk Öncesi İhracat, Döviz, Reeskont Kredileri ve Yatırım Kredileri de sağlanıyor.

Ayrıca 2 yıl ödemesiz azami 7 yıl vadeli Avrupa Yatırım Bankası (AYB) Kaynaklı Krediler ve yine 2 yıl ödemesiz azami 7 yıl vadeli Yurtdışı Kaynaklı İşletme ve Yatırım Kredileri, Gayri Nakdi Krediler, Toplu Ödeme Sistemi, Çek Entegrasyonu ve Dış Ticaret Paketi gibi çok uygun farklı paketler de sunuluyor.Protokol kapsamında sunulan ve gümrüklerde kullanılan, Türkiye"nin ilk ve tek gümrük kartı olan 7070GÜMKART, kullanıcılarını vergi ödemelerinde nakit veya bloke çek yerine geçen nakit taşıma riskinden kurtararak güvenceli bir işlem yapılmasını sağlıyor.

Vakıfbank"ın OSBÜK ve OSB üyelerine sunduğu diğer ayrıcalıklardan olan ve işletme sahiplerine büyük kolaylık sağlayan, Elektrik Bedellerinin Limitli Kredi Kartı ile Vade Farklı Taksitlendirilmesi (Vade Farklı Taksit - VFT) işlemi ise OSB üyelerinin kullandığı elektriğin ücretini zamanında ve taksitle ödenebilmesi için geliştirilmiş sistem. Vakıfbank POS cihazı bulunan OSB yönetimleri Vakıfbank World özellikli kredi kartı ile elektrik borçlarını 36 aya kadar taksitlendirebiliyor.