Söke OSB"nin hayata geçirilebilmesi ve kaynak bulunabilmesi için yeni formül müteşebbis heyette yer alan Aydın Sanayi Odası"nın yüzde 60"lık katkı payının düşürülerek, Söke Belediyesi ve Söke Ticaret Odası"nın katılım paylarının arttırılarak daha etkin konuma getirilmesi olarak belirlendi. Bu konuda ilk adım 7 Mayıs günü yapılacak toplantıda atılacak.
Üzerinde ağırlıklı durdukları bir etabının hayata geçirilmek üzere olduğunu dile getiren Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Candal; “Söke OSB artık kanayan bir yara değil, Söke halkı ve yatırımcılar şunu bilsin ki OSB"nin artık önü açık. Bu alanı hayata geçirebilmemiz için OSB"nin ana yol bağlantısı kısmında kalan bazı arazilerin alımlarını da hızla yapmamız gerekiyor. Üzerinde durduğumuz etabın ilk aşamada tamamlanması ile bekleyen TARİŞ gibi yatırımcılara yer verebileceğiz” dedi.
7 Mayıs günü İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan ve Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ile bir araya gelecekleri toplantıya çok önem verdiğini belirten Levent Candal; Söke OSB"nin yeniden yapılanması için 7 Mayıs gününü bir milat olarak gördüğünü ifade etti. Yapılacak toplantıda katkı payları konusunun görüşüleceğini belirten Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Candal; “Aydın Sanayi Odası"nın yüzde 60"lık payını Söke Belediyesi ve Söke Ticaret Odası arasında paylaştırarak Söke OSB"de Belediye ve Ticaret Odası"nın katkılarını arttırmayı hedefliyoruz. Söke OSB müteşebbis heyeti içinde yer alan İl Özel İdare"nin de katkısı olabilir. Katkı paylarının artmasıyla öncelikle arazi alımları için gerekli olan 1 milyon 300 bin TL kaynağı yaratmak istiyoruz. Söke OSB önümüzdeki günlerde katkı paylarının değişmesi ile daha değişik bir yapılanma ve organizasyon içine girecek” diye konuştu.