Söke OSB"nin 3. Etabında arazi sahipleri ile anlaşılarak alınan 12 adet toplam 306 bin 405 m² olan arazilerin hepsinin bir bütünlük oluşturması sağlandı. Bu bölge İmar Uygulaması Harita İşlerine başlanılması kararı alınmasının ardından, harita işlerini yapacak Aydın"dan bir firma ile anlaşma sağlanırken; çalışmanın başlanması için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı"ndan onay beklendiği ifade edildi.
Söke OSB"nin altyapı inşaat işlerine başlanılması planlanan bölgenin dolgusunda kullanılmak üzere dolgu malzemesinin Batı Söke Çimento Fabrikası"ndan karşılanması için anlaşma sağlandı. Konuyla ilgili olarak hazır beton tesislerinin hemen üzerinde bulunan Batı Söke Çimento Fabrikası"nın Ocaklarından 4 ayrı yerden dolgu malzemesi örnekleri alındı. Alınan örneklerin Bakanlık onaylı bir şirkete analizlerinin yaptırıldığı, sonuçların ise olumlu çıktığı öğrenildi. Batı Söke Çimento Fabrikası bürokratik işlemlerin tamamlanması halinde dolgu malzemesini ocaklarından bedelsiz vermeyi kabul ettiği öğrenilirken; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü"ne müracaatın yapıldığı ve Bakanlıktan onayın beklendiği belirtildi.

“KAYNAKLAR AKTARILIRSA SONBAHARDA PARSELLER TESLİM EDİLECEK”
Söke OSB"den arazilerin kamulaştırılması başta olmak üzere diğer yatırımların yapılabilmesi için OSB müteşebbis heyetinde bulunan kurumların paylarına düşen kaynakları aktarması önem taşıyor. Söke OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Candal yaptığı açıklamada; “Söke Belediyesi ve Söke Ticaret Odası kaynağın bir kısmını aktardı. Yapılan son görüşmelerde ise İl Özel İdaresi beyan edilen kaynağın ilk etapta yüzde 50"sinin aktarılması gündeme geldi. Konu önümüzdeki İl Genel Meclisi toplantısına getirilerek, kaynağın aktarılması bekleniyor. Söke OSB" ye kurumlar tarafından verilmesi taahhüt edilen bu maddi kaynakların bir an önce gelmesi, bizim için çok önemlidir. Ödemelerin yapılması halinde alınması çok önemli olan kritik noktalardaki araziler satın alınacak, şantiye ve idari binamız kurulacak ve katılımcılarımıza sonbahar ayları gibi teslim edileceği planlanan sanayi parselleri yapılan planlamaya uygun olarak zamanında Sanayicilerimize teslim edilebilecektir” dedi.
Söke OSB"den edinilen bilgiye göre; 31 Mart 2010 tarihi itibariyle Bankalarda Vadeli, Vadesiz ve Yatırım Fonu Hesaplarında 187 bin 783 TL parasının bulunduğu öğrenildi. iha