VAN'ın Gevaş İlçesi'nde "Karadul' adlı zehirli örümcek tarafından geçen yıl Ağustos ayında parmağından ısırılan 41 yaşındaki Hüsrev Tanrıtanır, bir süre görülen hafıza kaybı ile hayatı değişti. Daha önce günde 2 paket sigara içen Tanrıtanır, tiryakiliği ile birlikte ailesini, çevresini, borçlarını ve alacaklarını unuttu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi"nde tedavi edildikten sonra hafızası yerine gelen Tanrıtanır, artık sigara içmeyeceğini söyledi.

Gevaş Devlet Hastanesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Hüsrev Tanrıtanır, kazan dairesinde çalıştığı sırada örümcek tarafından sağ elinin parmağından ısırıldı. Örümceğin ısırmasından sonra Tantıtanır'ın hayatında önemli değişilikler oldu. Daha önce günde 2 paket sigara içen Tanrıtanır, bunun yanı sıra ailesini, yakınları, borcunu ve alacaklarını da unuttu. Bu değişim üzerine Tanrıtanır, çalıştığı Gevaş Devlet Hastanesi'nden YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi"ne sevk edildi. Solunum güçlüğü çeken Tanrıtanır, Göğüs Cerrahisi Servisi'nde gördüğü tedaviden sonra sağlığına kavuştu. Ailesini ve çevresini hatırladı. Ancak sigara tiryakiliğini bir daha hatırlamak istemedi.

YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahi Servisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Bülent Özbay, Tanrıtanır'ın nefes darlığı ve solunum yetmezliği şikayetleri ile hastaneye geldiğini söyledi. Doç.Dr. Özbay, örümcek ısırması ile akciğerinde zehirin etkili olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Bu tür ısırmalarda hastada, nefes darlığı ve solunum yetmezliğinin yanı sıra alerjik reaksiyonlar da olabilir. İlk geldiğinde oksijen desteği verdik. 2 gün içerisinde düzeldi. Ancak bu zehirin beyinde de etkili olduğunu düşünebiliriz. Çünkü zehirli madde vücuda girdiğinde ciğerleri nasıl etkilemişse beyindeki bazı alıcılara (Reseptör) da zarar vermiş olabilir. Bu alıcılar içerisinde nikotin alıcıları da vardır. Bunlar zarar gördüğü için sigara bağımlılığını bırakmış olabilir. Zehrin beyne verdiği zararardan dolayı hafıza kaybı da olabilir. Sigarayı bırakması ise buna iyi bir örnektir. Bu arada Hastamızın akciğerinde hasar kalmadı. Beyinde hasar kalıp kalmadığını ise bilmiyoruz.” Tedavisinin tamamlanması ardından taburcu olan Tanrıtanır, örümceğin ısırmasından sonra bilincinin yitirdiğini söyledi. Tanrıtanır, “Böcek ısırmadan önce günde 2 paket sigara içerdim. Ancak, olaydan sonra sigarayı dahi aklıma gelmediği söyleniyor. Örümceğin ısırmasının ardından bir süre de evde de tedavi gördüm. Eşimi, çocuklarımı kimseyi tanımamışım. Hatta beni tedavi eden doktor ve hemşirelerin simasını da bir gün sonra unutuyordum. Hafızamı yitirdiğim için hiçbir şey hatırlamıyordum. Hafızam yerine geldiği için mutluyum. Ama artık sigara içmeyeceğim” dedi. Yakınları ise yaşanan bu olayın Tanrıtanır"ın sigarayı bırakmasına vesile olmasından dolayı oludkça memnun./milliyet