Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayında, oruçluyken uzun süre ağıza bir  şey alınmaması nedeniyle koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamalarının daha çok  önem kazandığını vurguladı. 
 
Ağız ve dişlerin iyi temizlenmemesinin bakterilerin yaşamasını  kolaylaştırdığını anımsatan Yücel, şunları kaydetti: 
 
 "Eğer dişlerin üzerinde bakteri plağı bırakılırsa, bakteriler burada  ürettikleri asitler ile dişlerin demineralizasyonuna yol açar. Oruç tutan kişinin  ağızında en az 12 saat süreyle temizlenmeden kalan şeker, dişleri çürütür. Bu  bakımdan ağız hijyeni Ramazan ayı boyunca çok daha fazla önem kazanıyor. 
 İftar ve sahur arasındaki vakit boyunca sık ve sürekli olarak yemek  yemek ve bu yiyeceklerin ağırlıklı olarak şeker içerikli olması dişler için büyük  tehlike oluşturuyor." 
 
 Ramazan ayında ağız ve diş bakımına daha fazla özen gösterilmesi  gerektiğini dile getiren Yücel, iftar ve sahurdan sonra mutlaka dişlerin  fırçalanması ve bakterilere fırsat tanınmaması gerektiğini vurguladı. 
 
Yücel, ağız hijyeni için dişlerin yanı sıra diş araları, diş etleri ve  dilin de fırçalanması gerektiğini söyledi. 
 
 Yücel, günde iki kere diş fırçalama alışkanlığı kazanılarak kişinin  ömür boyu doğal, sağlam dişlerle hayatına devam etmesinin mümkün olduğunu  söyledi.