Şener Eruygur"un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde örtülü ödeneğin 7 milyonluk kısmının nereye harcandığıyla ilgili soruşturma çerçevesinde emekli Tuğgeneral Ersöz"ün hastane odası ile İstanbul ve Ankara"da 10 adreste arama yapıldı

Ergenekon sanığı eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur döneminde kullanılan Jandarma Genel Komutanlığı"na ait 13 milyon liralık örtülü ödeneğin 7 milyon liralık kısmının 5 ayrı kişinin hesabına aktarıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma genişliyor. Önceki gün Ergenekon"un tutuklu sanığı Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi"nde Ergenekon savcısı Fikret Seçen ve BDDK müfettişleri tarafından yaklaşık 15 saat sorgulanmış ve “örtülü ödeneğinin 7 milyon liralık kısmının nerede kullanıldığı” sorulmuştu.

"Benden önce kullanıldı"

Ersöz"ün kendisi göreve gelmeden önce söz konusu ödeneğin istihbari takip araçları alımında kullanıldığını iddia ettiği, kendisinin sadece ödeme kayıtlarının tutulduğu envanter defterinin arşive kaldırılmasına ilişkin tutanağa imza attığını söylediği belirtildi. Ersöz bir çok üst rütbeli askerin de evrakta imzası bulunduğunu iddia etti.

Generallerin evleri arandı

Dün de İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ersöz"ün kaldığı hastane odası, emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon ile ödeneğin hesaplarına aktarıldığı öne sürülen beş kişinin evlerinin de aralarında bulunduğu İstanbul"da 10, Ankara"da bir adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Ersöz"ün İç Hastalıkları Servisi"ndeki odasına saat 19.00 sıralarında giren polisler, saat 23.00"da ellerinde yarısı dolu bir çöp poşetiyle binadan ayrıldı.

Eşinden Tatar örneği

Arama yapılan yerler arasında Ersöz"ün eşi Muzaffer Ersöz"ün Ankara Çayyolu"ndaki evi, Ersöz"ün kayınvalidesinin İstanbul Üsküdar"daki evi ve kardeşinin eski eşine ait işyerlerinin de olduğu öğrenildi. Muzaffer Ersöz, arama sonrası, intihar eden Albay Ali Tatar"ı kastederek “Eşimi öldürmek istiyorlar. Hastanede mahvetmişler. Hasta insana gelmişler. Buyursunlar, özgürler. Öyle bir özgürlük var ki, herkes istediğini yapabiliyor” dedi.

Avukat belge açıklayacak

Ersöz"ün avukatı Ali Rıza Dizdar, VATAN"a yaptığı açıklamada Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz"ün başvurusu üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi"nden alınan karar doğrultusunda arama yapıldığını belirterek “Örtülü ödenekle ilgili değil. Ergenekon"a delil toplandı. Ergenekon örgütü bilgi ve belgelerin araması mahkeme kararında bu yazıyor. Ergenekon bilgi ve belgeleri bu yukarıdaki hastanede arandı. Almadıkları iki şey var, şu anda cebimde. Bir belge var ki alın diye ısrar ettim ama almadılar. Yarın (bugün) 09.30"da DGM"de belgeyi hepinize göstereceğim” dedi.

Ersöz"ün odasında arama yapılırken hastane önüne gelen kızı Fulya Ersöz sinir krizleri geçirerek bileklerini kesti. Kan içinde kalan Fulya Ersöz “Bu kaçıncı intiharım biliyor musunuz? İnsanların onur, gurur ve şerefi var biliyor musunuz? İnsanlar sırlarıyla ölmüyor. Babam hasta, o haliyle bile iftira ediyorsunuz yeter artık yeter. İnsanların aileleri ve şerefleri var. Murat Güngören"den, savcı Öz"den, polislerden, herkesten şikayetçiyim” şeklinde bağırdığı duyuldu. Durumu iyi olan Fulya Ersöz, babası tutukluyken kalp krizi geçirdiğinde de intihara kalkışmıştı.

İFADELERİ ALINACAK

Ergenekon savcıları ile BDDK müfettişlerinin Ergenekon"un tutuksuz sanıkları emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, tutuklu sanık emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve paranın hesaplarına aktarıldığı iddia edilen 5 kişinin de örtülü ödenekle ilgili ifadesini alması bekleniyor./ vatan