Yaklaşık bir yıldır görüşmeyen AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile bağımsız Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Kuşadası"ndaki bir düğün töreninde barıştı. Bilindiği gibi, 2004 yılında AK Parti"den Aydın Belediye Başkanı seçilen İlhami Ortekin, dönemin il başkanı Mehmet Erdem, il yönetimi ve belediye meclis üyeleriyle yaşadığı anlaşmazlıkların ardından 22 Temmuz 2007 genel seçimleri öncesi istifa edip, bağımsız kalmış, il başkanlığı görevinden ayrılıp aday olan Mehmet Erdem de milletvekili seçilmişti. 10 Temmuz 2007 günü istifasını açıklayan Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem yaklaşık bir yıldır bir arda görünmemişti. Tam bir yıldır görüşmeyen ikili, eski Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler"in kızının düğününde bir araya geldi.
Siyaset, turizm ve bürokrat kesiminden bir çok tanınmış simanın katıldığı Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü"ndeki düğün töreninde Aydın Valisi Mustafa Malay ve Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan ile birlikte aynı masada oturan ikiliyi bir süre önce Demokrat Parti"den istifa edip, AK Parti"ye geçen eski Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler barıştırdı.
Vali Malay ve Emniyet Müdürü Orhan"ın başka bir düğüne katılmak için ayrılmasının ardından yaklaşık bir yıldır görüşmeyen ve konuşmayan bağımsız Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ile AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve aynı masada bulunan AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, koyu bir sohbete daldı. Aralarındaki kırgınlıkları unutmuş görünen Ortekin, Erdem ve Eser"in bir yıllık kırgınlığın ardından yaptığı koyu sohbet"e zaman zaman eski Nazilli Belediye Başkanı Esat Ergüler de eşlik etti. Aralarında büyük tartışmalar yaşayan ikilinin koyu sohbeti, düğüne katılan davetlilerin de büyük ilgisi çekti. Bir yıllık kırgınlığın ardından yaklaşık bir saat süreyle son derece samimi sohbet eden ikili, açıklama yapmazken sadece siyasette kalıcı küskünlüklere hiç zaman yer olmadığını vurguladılar.