AYDINPOST ÖZEL- Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in partiye katılımı dolayısıyla Aydın'a gelen Demokrat Parti genel Başkanı Süleyman Soylu, seçim otobüsünden vatandaşlara seslendi.
Aydın'ın demkrasinin beşiği olduğunu vurgulayan DP Lideri soylu, "Gece gündüz demeden kilometre yapıyoruz.  Bugün kalkıyor Başkaban Menderes'in fotoğrafının yanına kendini koyuyor. Menderes'in yanına sen yakışmazsın ey Erdoğan" dedi.
Çiftçiye diz çökerttiklerini belirten Soylu, "soruyorum ipotekler nedeniyle uykularınız kaçıyor mu? İncir ne halde? Zeytin ve zeytinyağınız ne oldu? Bunun hesabını sormazsam namerdim. Dedi ki durmak yok yola devam. Evet yolsuzluğa devam, yoksulluğa devam, işszliğe devam. Ama emin olun buna demokratlar son verecek. Buna inanın tahammülüm yok değerli Aydınlılar" dye konuştu.
İkindi ezanı okunurken konuşmasına ara veren Süleyman Soylu daha sonra devam ederek şunları söyledi:
"Benim milletim azınlık psikolojisiyle yönetilemez. Biz Osmanlıyız. Mevlanayız, Yunus Emre'yiz. Millet boş laf istemiyor. Laf ebelii istemiyor. Adam gibi çalışan bir başbakan istiyor. İsrail bile seni kaale almadı. ben diyorum ki hepimiz Menderes olmalıyız. Bizim dönemimizde vatandaş horlanmayacak. Sen sadece kendi zenginlerini yarattın. Evet bize dur dedi vatandaş durduk. Ama millete yapıları görüyoruz ve artık canımıza tak etti. Benim iktidarımda emeklimiz en az 1000 ytl'nin altında maaş almayacak. Bunlara sarı kart gösterinde ben de 6 ayda kırmızı kartla saha dışına bunları göndermezsem oylarınızı helal etmeyin!"

Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in Aydın'a yaptıklarını takdirle karşıladığını söyleyen DP Lideri, kadınlara da önemli bir görev düştüğünü ve bunu da sandığa yansıtmaları gerektiğine değindi. Sizlerden söz istiyorum diyen Soylu, "Aydın'a İlhami Başkanı tekrar seçecek misiniz?" sorusuna "Evet" yanıtı alınca mutlu olduğunu belirtti.
Başkan Ortekin'i anına alarak seçmeni selamlayan Soylu daha sonra mikrofonu Başkan Ortekin'e verdi.

HEDEF YÜZDE 46'NIN ÜZERİNE ÇIKMAK
Başkan Ortekin, "Biliyorsunuz telefonum hep açık oldu. Dün başarmıştık evelallah bu defa da başaracağız. 2004'te yüzde 46 idi oy oranımız ama bu defa yetmez. Çıtayı daha da yükselttik. Bunun altında oy alırsak üzülürüm doğrusu. Herkes belediye başkanı olabilir. Ama şehriemini olamaz" dedi.
Bana "baba" dediğiniz için onur duyuyorum diyen Başkan İlhami Ortekin, "Allah'a dua ediyorum ki, görev başına canımı alsın. İnanın bana bu tablo insanımızın özlediği tablo. Nerde diğer partilerin adayları. Neden açıklayamıyorlar. Çünkü kaybedeceklerinin farkındalar. Ama çıksınlar biz buradayız işte" dedi.

BEN HEPSİNE KEFİLİM

Ortekin'in konuşması sonrasında ise otobüse İsmet Sezgin çıkarak vatandaşlara seslendi ve "Ben tüm adayların arkasındayım" dedi.

MİTİNGDEN NOTLAR:

* Alanın süslemeleri dikkat çekti.

* Mitingdeki güvenlik önlemleri de göze çarpan diğer detaydı.

* Anonslar sırasında İl Başkanı Engin Polat zaman zaman zor anlar yaşadı.

* DP Lideri'ne Aydınspor atkısı verilerek, takması istendi.

* Alanda 3 bin dolayında partili vardı.

* Bazı anlarda partililer Başbakan Erdoğan'ı yuhaladı.

MİTİNGDEN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN