Kendisinin ne biliyorsa belgeler eşliğinde halkla paylaştığını açıklayan Ortekin, kendisi hakkında kim ne biliyorsa açıklamasını istedi.
Aydın Adnan menderes Bulvarı üzerinde bir tesiste düzenlenen yemekli toplantıya DP Belediye Başkan Adayı İlhami Ortekin"in yanı sıra DP İl Başkanı Engin Polat, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Pehlivan, belediye meclis üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı.
Rakiplerinin daha seçim beyannamelerini bile açıklamadığını ifade eden DP Adayı Ortekin, rakiplerinin belediyenin elle tutulur bir sorunu olmadığını kabullendiğini iddia etti. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu"nu meclisteki görevini yapmasını isteyen Ortekin, “Sayın Çerçioğlu seçim çalışmalarında ağzına atçımı işsizlikten, istidamdan bahsediyor. Aydın"daki işsizliği bitirecek olan yüreğin kendisinde var olduğunu vurguluyor. Madem bu kadar yürekli sorunları mecliste çözsün” dedi.
İlhami Orekin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın"a da göndermelerde bulunduğu konuşmasını, “Ancın"ın internet sitesine bakıyorum. "çöp depone alanı yaptıracağım, su şebekelerini yenileyeceğim" yazıyor. "Yav bu adam Aydın"da yaşamıyor herhalde" diyorum kendi kendime. Çünkü saydığı bütün projeleri biz hayata geçirdik. Sonra siteyi dikkatlice bir daha bakıyorum. O zaman gerçeği anlıyorum. Sitenin üst tarafında Bandırma yazıyor. Ancının sitesinde yazılan vaatler Bandırma belediye başkan adayının vaatleriymiş. Bandırma belediye başkan adayının vaatleri Mustafa Ancın"ın sitesinde yapacağı işler olarak millete sunuluyor. Sayın Ancın bari orada yazılı duran Bandırma yazısını kaldırsaydın” şeklinde sürdürdü.
7 yıldır Aydın"da görev yaptığını hatırlatan İlhami Ortekin, görev sürecinde hep Aydın"da ilkleri başardığını söyledi. Seçimlerde yüzde 50 ile yüzde 55 arasında oy alacağını ileri süren Ortekin, “Ben eğri düşünmüyorum. Halkımda eğri düşünmüyor. Yüce Yaradan "Doğu düşünenin ortağı benim" buyuruyor. Bugüne kadar vaat ettiğim bütün projeleri Allah"ın yardımıyla hep bir yıl önce tamamladım. Seçimde Aydın kazanacak, seçimlerle demokrasi kazanacak. Bugüne kadar ben ne bildiysem belgelerle halkıma ve yargıya bildirdim. Hakkımda kim ne biliyorsa açıklamaz ya da şikayet etmezse namerttir. Kıratın yerel süvarisi olarak inşallah 29 Mart akşamı sağ ayağımı özengiye Aydınlılar koyacak” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aksu"yu da eleştiren İlhami Ortekin, Aksu"nun kendi kanalında çıkarak "Bundan sonra namuslu olacağım" dediğini iddi ederek, “Aksu bundan sonra namuslu olsa da ona kimse inanmaz” ifadelerine yer verdi.