Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydınspor'un 3 Ocak'taki genel kurul toplantısında açıklamalarıyla dikkat çeken Kulüp Başkanı Ali Uzunırmak'ın sözlerine ateş püskürdü.

Aydınpost Yazı İşleri Müdürü Ahmet Gözen, Aydınspor Kulubü Genel Kaptanı Abdürrahim Bey ile yaptığı telefon görüşmesini öncelikle aktararak, Tikbaş'ın "Ahmet abi kulübün şu anda duşlarından sıcak su akmıyor, yemek çıkmıyor. Kazanda yakmak için prina göndermeye çalışıyorum. Kasaptan et alıyorum, hatta deplasman ve önümüzdeki iki maç için Sn.Ortekin 20 milyar para verdi. O olmasa halimiz duman sözü" üzerine İlhami Ortekin'i aradığını söyledi.

Başkan Ortekin'e, "Ali Uzunırmak, seçilmişler ve atanmışlar Aydınspor'a destek olmuyor. Verilen sözler yerine getirilmedi diye konuştu. Buna ne diyeceksiniz" sorusu üzerine Ortekin şunları kaydetti:

Ahmet Bey, Sayın Ali Uzunırmak yanlış konuşuyor. Ben seçilmiş olarak Aydınspor'a kendi şirketlerimden 30 milyar para ödedim. Çekleri elimde akaryat paraları deplasman masraflarını ödedim. Aydın otobüs garajından her çıkan arabadan 1.5 YTL Aydınspor kulübü yetkilileri para topluyor. Geçen ay sadece garajdan 6 bin araç x araç 1,5 YTL =9000 YTL para topladılar. Ama kulübe bunun ne kadarının intikal ettiğini bilmiyorum. Minibüs garajından da ayda 25 bin araç çıkar. Gelin buradan da toplayın dedim, ama yapmadılar. Ayrıca garajın arkasındaki otoparkı da kendilerine tahsis ettim ordan ne topluyorlar bilmiyorum. Bu durumda sadece garaj gelirleri ayda 10 bin YTL üstünde. Bugün Kulup Genel Kaptanı geldi. Abdurrahim ve Cevdet Eriş deplasmana gidemiyoruz dediler. Kendi cebimden deplasman otobüsünü sağladım. Akaryatını sağladım ayrıca 15 ila 20 milyar da para vereceğimi söyledim. Sayın Uzunırmak maksadını aşan sözler söylemiş ve ayıp etmiş" dedi.

Futbolcuları vereyim

Daha sonra telefonu Mustafa Kozacıoğlu'na veren Ortekin aracılığıyla Aydın Belediyesi'nin Aydınspor'a yaptığı yardımların bilgilerini aldım diyen Aydınpost Yazı İşleri Müdürü Ahmet Gözen, Başkan Ortekin'in en önemli açıklamayı yaptığını ifade etti. Başkan Ortekin, "Aydınspor'un futbolcusu yoksa, Aydın Belediyespor'un futbolcularını komple Aydınspor'a vereyim" dedi.

Herkes haddini bilsin

Ortekin ayrıca, "Aydınspor'u yönetenler önce kendi kusurlarını görsünler ondan sonra Aydın Valisi ve Aydın Belediye Başkanı, seçilmişler ve atanmışlar için konuşsunlar. Herkes haddini bilsin" diye sert çıktı.

Kem söz sahibine aittir

Takım yarın deplasmana gidecek. Nerede Aydınspor'u yöntenler diyen Ortekin, "Ben yaptıklarımı bugüne kadar söylemedim. Kem söz sahibine aittir" diye konuştu.

Palavrayla bu işlerin olmayacağını söyleyen Başkan İlhami Ortekin, "Atanmışlar ve seçilmişler bana yardım etmedi demek mazeret değil" dedi.

Ahmet Gözen, perde arkası tüm olayları Aydınpost'taki köşesinde dile getirecek.