Aydın Belediye Meclisi Mart ayı ikinci olağan toplantısı Belediye Başkanı İlhami Ortekin başkanlığında yapıldı.

Gündemdeki konuların ele alındığı toplantıya Başkan Ortekin ile AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ancın arasında yaşanan “vahiy” tartışması damgasını vurdu. Başkan Ortekin, cevaplaması için kendisine dört ayrı yazılı soru önergesi veren belediye meclis üyesine 'vahiy' geldiğini iddia ederken; AK Partili Belediye Meclis Üyesi Ancın da Ortekin'i art niyetli hareket etmekle suçladı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce Meclis Üyesi Mustafa Ancın'ın yaptığı dört ayrı yazılı sorusunu cevaplayan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Ancın'dan bir belediye meclis üyesi gibi hareket etmesini istedi. Ancı'nın Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan'ın kendisine ait bir arazide imar planı değişikliği yapılması için Aydın Belediyesi'ne yaptığı başvuru hakkında kendisinden cevap istemesinin doğru bir davranış olmadığını iddia eden Ortekin, “Belediye'de 'nerden buldun yasası' uygulamaz. Söz konusu arsanın belediyemize ait olması ve daha sonra satışının yapılması gibi bir durum söz konusu değil. Bir belediye meclis üyesi görevdeyken belediyenin malını satın alamaz. Meclisimizin aldığı tüm satış kararlarına ilişkin belgeler arşivlerimizde mevcut. Satışların hepsi satış ilanı verilerek yapıldı. Ayrıca tüm raporlar zamanında size ve ilgili tüm kurumlara gönderildi. Eğer bir konuda bilgi edinmek istiyorsanız, merak ettiğiniz konuyu sorarsınız. Bizden dört yıllık döküm isteyemezsiniz. Lütfen kimse, yapılan işlerin arkasında art niyet aramasın. Biz bu kararları hep beraber aldık. İnşallah bir daha size 'vahiy' gelmez de, bir gecede dört dilekçe yazmazsın” dedi.

Başkan Ortekin'in eleştirilerine cevap veren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ancın da, bir belediye meclis üyesi olarak faaliyetleri denetlemek istemesinin yanlış bir davranış olmadığını savundu. Geçmişte alınan kararlar hakkında bilgi sahibi olmak için “Bilgi Edinme Yasası” gereği yazılı başvuru yaptığını kaydeden Ancın, “Satış kazarlarını hep birlikte aldık. Ancak ben geçen 4 yıllık dönem içerisinde belediyeye ait kaç adet gayri menkulün neden ve kimlere satıldığını öğrenmek istiyorum. Bu girişiminde denetlemenin ötesinde başka bir maksadım yok. Ancak bu konuda siz art niyetli hareket ediyorsunuz. Benim dilekçelerimi verdiğim gün gidip, 10 senedir açık olan iş yerlerimi ve devam eden inşaatlarımı denetliyorsunuz. Yıllardır aynı şekilde hizmet veren iş yerimdeki kolonların arasının örülmesini ve inşaatlardaki eksiklerin tamamlanmasını talep ediyorsunuz. Asıl sizin yaptığınız art niyetli bir davranış. İnşallah size de 'vahiy' gelmez de, verilen dilekçelerin ardından gidip 10 yıllık işyerlerini ani bir kararla denetlemezsiniz” diye konuştu.

Başkan Ortekin ve Mustafa Ancın arasındaki tartışmanın sakinleşmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Toplam 7 gündem maddesi ve 24 adet dosyanın görüşüldüğü meclis toplantısında uygun görülen yarlerdeki imar planı değişikliklerinin yapılması kararlaştırıldı. Meclis üyeleri il merkezinde açık balık satışı yapılan yerlere kapalı mekanların yapılması ve ardından il merkezinde açık balık satışının yasaklanmasını karara bağladı.