HABERİN VİDEOSUNU İZLEYİN

Demokrat Parti (DP) Aydın İl Teşkilatı tarafından dün gece düzenlenen kaynaşma yemeği adeta şölene dönüştü. Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi Üye adaylarının da katıldığı yemekte partililer doyasıya eğlenirken gecede konuşan Belediye Başkan Adayı İlhami Ortekin “En yakın rakibimize seçimde 20 bin oy fark atacağız. Bunu herkesin not etmesini istiyorum” dedi.
Aydın Merkez Aytepe"de bulunan Belediye Tesisleri"nde düzenlenen yemekli geceye DP İl Başkanı Engin Polat, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Pehlivan, yönetim kurulu üyeleri ile İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üye adayları katıldı. Gecede, her iki meclise üye adayı olarak belirlenen isimler tek tek tanıtıldı. Ayrıca gecenin açılışında DP Aydın Belediye Başkan Adayı İlhami Ortekin, belediye başkanı olması nedeniyle daha önce takmadığı parti rozetini seçim çalışmalarına başlaması nedeniyle yeniden taktı. İl Başkanı Engin Polat tarafından İlhami Ortekin ve eşi Fevziye Ortekin"e altın rozet takıldı.
Partililer tarafından "Baba" diye hitap edilen ve "Aydın"ın babası" şeklinde anons edilen Belediye Başkan Adayı İlhami Ortekin, 48 yıllık siyasi hayatında en sıcak kucağı DP"de bulduğunu belirterek “Görüyorum bir çok partide liste savaşları var. Amaç hizmet ise neyin kavgasını veriyorsunuz. Ben arkadaşlarım, siyasi ranta değil, maddi ranta değil Aydın"a ve ülkeye hizmet etme adına borcumuz var” dedi.
Konuşmasına "At binenin kılıç kuşananın" diyerek bu işe en uygun ekibin DP ekibi olduğunu iddia ederek devam eden İlhami Ortekin Aydın"da bir ilke imza attıklarını DP ile ANVATAN"ın yerel seçimlerde koalisyon oluşturduğunu bu oluşumun ülke geneline de yayılacağını söyledi.
Oldukça iddialı konuşan ve verdiği rakamların gazeteciler tarafından not alınmasını isteyen Belediye Başkanı İlhami Ortekin, “Seçimlerde en yakın rakibime 20 bin oy fark atacağım. Bunun yanında merkez ilçedeki 5 İl Genel Meclisi üyesinden 4"ü DP2li olacak. Parlamentoda grubu bulunan partilerden iktidar ya da muhalefet fark etmez yolsuzluğa, vurguna adı karışmayan bir tek Allah'ın kulu var mı? Yok. Peki demokrat misyon bu ülkeyi en az 40 yıl yönetti. Bu süre içerisinde bir tek Allah'ın kulu için bir suç duyurusu var mı? Yok. Bu misyonu tekrar iktidar yapmak için yola çıktık'' ifadelerine yer verdi.