AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Menmet Fırat, uzun bir aradan sonra basının karşısına geçerek, CHP"nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun kendisi hakkında ortaya attığı iddialar konusunda yargı yoluna gideceğini bildirdi.
Fırat Meclis"te düzenlediği basın toplantısıyla CHP Konya Milletvekili Atilla Kart"ın kendisi hakkında ortaya attığı iddialarına yanıt verirdi. Kemal Kılıçdaroğlu"nun bugüne kadar kendisi hakkında ortaya attığı ve bu iddiaları konusunda yargı mahkemeye başvurduğunu ve maddi manevi tazminat davası açtığını söyledi.
Fırat, Kılıçdaroğlu ile yaptığı tartışma programını hatırlatarak, “Kılıçdaroğlu hakkımda önce 3 iddia ortaya attı ve bazı belgeler sundu. Ardından 10 yıl önce gerçekleşen bir olayla ilgili olarak hakkımda "hayali ihracat" yaptığıma ilişkin suçlamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu araştırmadan "çamur at izi kalsın" mantığıyla hareket etti" dedi.
Fırat, Kılıçdaroğlu"nun hakkında ortaya attığı “hayali ihracat" yaptığı iddiaları ile ilgili Hatay Ağır Ceza Mahkemesi"nin konuyla ilgili takipsizlik kararı verdiğini belirterek, söz konusu belgeyi de basına dağıttı.
Kılıçdaroğlu"nun kendisi hakkında ortaya attığı üç ayrı iddia ile ilgili de bütün köşe yazarlarına mahkeme kararlarını mail attığını, ancak bu köşe yazarlarının attığı maili yok saydığını ve köşelerine taşımadığını söyledi. Köşe yazarlarının bir taraf olarak davrandığı suçlamasını getiren Fırat, “Daha önce prensip olarak siyasi amaçlarla yapılan tartışmaları mahkemelere taşımıyordum. Ama artık bundan sonra köşe yazarları, siyasileri, köşe yazarlarını.. hakkımda ispat edilmeyen bütün suçlamaları mahkemelere taşıyıp maddi ve manevi tazminat davası açacağım" dedi.

MİTİNG DÜZENLEYEREK ŞİKAYET EDECEĞİM

Fırat, CHP"li Kart"ın, “Teftiş Kurulu Başkanı Sezai Uçarmak"ın, Gümrükler Genel Müdür Vekili olduğu dönemde Gebze Gümrüğünde meydana gelen akaryakıt yolsuzluğunda; Gümrük Müsteşar Yardımcısı Hüsnü Güler ile işbirliğinde hareket ettiğini, Güler"in ise AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat"ın hısımı olduğu" yönündeki iddialara da yanıt verdi.
Fırat, bu iddiaların asılsız olduğunu ve bu iddialarla ilgili Kart"ı aradığını kaydederek, “Kendisine "Böyle bir akrabamın olmadığını" söyledim ve kendisine bu iddiaları basın toplantısı düzenleyerek açıklama yapmasını, kendisi yapmazsa ben bir açıklama yapacağım" dedim. Sayın Kart"tan ses çıkmayınca ben bir açıklama yapmak durumunda kaldım" diye konuştu.

MİLLİYET