Belediyenin çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Akın, 13 dönüm alan üzerine kurulacak parkta spor ve sosyal alanların bulunacağını söyledi.
Belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi veren Ortaklar Belediye Başkanı Ümmet Akın, “Pazarkuran Mahallesi, Orkent Sitesi arkasındaki boş alana güze bir park kazandırabilmek için çalışmalar başlattık. Toplam 13 bin metrekare alanda çocuk oyun grupları, kamelyalar, anfi tiyatro, basketbol sahası, satranç oyun sahası, çocuklar için kum oyun havuzları, şelale tipi fıskiyeli, ışıklandırmalı bir su havuzu, piknik alanları ve kafeteryası da olacak. Kendi artezyeni ve sulama sistemini de kuruyoruz. 400 metre dere yatağını taş duvarlarla ıslah ediyoruz. Spor yapmak isteyen vatandaşlarımız için spor araçları da kurulacak. Parkımızı kısa sürede bitirip, halkımızın hizmetine açmayı planlıyoruz” dedi.
Belediye Meclisi’nce alınan karar doğrultusunda İller Bankası aracığıyla Devlet Malzeme Ofis’inden belediyeye bir adet eksvatör kepçe, bir adet damperli kamyon, bir adet traktör ve bir adet kamyonet kazandırabilmek için gerekli yazışmaları başlattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ümmet Akın toplam 450 bin lira krediyle belediyenin makine parkını genişleteceklerini söyledi.


BENZİNLİK VE FIRIN İHALESİ KISA ZAMANDA YAPILACAK
2009 yerel seçimleri öncesi verdiği sözleri yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Akın, belediye akaryakıt istasyonu ve belediye halk ekmek fırını yapım işinin ihalesinin en kısa sürede yapılacağını ifade eden Başkan Akın “Seçim dönemi vatandaşlarımıza verdiğiz sözleri tek tek yerine getirebilmenin gururunu yaşıyoruz. Çevre yolu üzerindeki belediye akaryakıt istasyonu yapım işi ihalesini ve belediye halk ekmek fırını yapım işi ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Bunun yanında elektrik hatları da yer altına alınacak” diyerek Ortaklar Beldesi’ni daha yaşanabilir bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.