Vergi Dairesi heyeti bu anlamda Söke Esnaf Odaları’nı ziyaret etti. Söke Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Demir ve beraberindeki heyeti Söke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı İbrahim Çallıoğlu, Söke Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş, Söke Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, Söke Terziler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Salih Kılıç, Söke Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Samed Can ile Söke Manavlar Odası Başkanı Bülent Çalışkan karşıladı.
“KAYIT DIŞI SIKINTISI GÜNDEME GELDİ”
Sökeli esnafların sıkıntılarının da konuşulduğu Vergi Dairesi ziyaretinde; Sökeli esnaflar ve Vergi Dairesi’nin ortak sıkıntısı olarak “Kayıt Dışı” gündeme geldi. Her sektörde olduğu gibi özellikle tarım sezonunda, tarım işçilerinin taşımacılığını yapan korsan servis araçlarının ortaya çıktığını belirten Söke Şoförler ve otomobilciler Odası Başkanı Refik Karataş; kayıt dışı çalışmanın sadece şoför camiasında değil, tüm sektörlerde olduğunu söyledi. Söke Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı İbrahim Çallıoğlu günümüzde her köşe başında satışı yapılabilen kaçak tütün ve sigara satışından dert yanarken; Söke Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu ise belgesiz ve kaçak olarak çalışan tamirci ile sıhhi tesisatçılardan şikayet etti. Esnaf Oda Başkanları vergilerini düzenli ödeyen ve ticari yükümlülüklerini yerine getiren üyelerinden sürekli olarak şikayetler aldıklarını söyledi.
Esnaf Odaları Başkanları kayıt dışı çalışma ve işyerleri için denetimlerin yapılmasını isterlerken; konuyla ilgili gerekli yasal düzenlemelerin daha sağlıklı hale getirilerek, cezai yaptırımların arttırılmasını istedi.
Konuyla ilgili sıkıntıyı kendilerinin de yaşadığını ifade eden Söke Vergi Dairesi Müdürü Süleyman Demir; yasaların kendilerine verdiği yetki çerçevesinde gerekli çalışmaların yapıldığını söyledi. Özellikle tarım sezonunda denetimlerin arttırılacağını söyleyen Süleyman Demir; “Kayıt dışı maalesef ülkemizin acı bir gerçeği. Bunu önlemek için ekonominin içinde olan esnaf odalarımız gibi kuruluşlarımız ile iş birliği içinde mücadele vermemiz gerekiyor” dedi.