MÜSİAD heyeti, ABD'ye düzenlemiş olduğu iş gezisi kapsamında, Washington'da bulunan en önemli bağımsız think tank kuruluşları ile temaslarda bulundu. Bu kuruluşlardan Woodrow Wilson ile kısa dönemde ortak bir panel düzenleme ve Woodrow Wilson bünyesinde bir MÜSİAD Türkiye ortak masası kurulması üzerinde mutabakata varıldı.

3. ÜLKELER FIRSAT OLABİLİR

MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, Türkiye ile ABD'nin yıllardır stratejik işbirlikleri yapmalarına rağmen ikili ticaretin yeterli düzeye ulaşamadığına belirtirken, 3. ülkelerde yapılacak işbirliklerinin ticari bağları güçlendirmek için iyi bir alternatif olduğunu belirtti. Türkiye'nin bölgesinde yumuşak bir güç olarak algılandığını söyleyen Kalsın, Ortadoğu'daki gelişmelerin iki ülke için bir kazan-kazan durumu oluşturabileceğini dile getirdi.

KIYMETİ BİLİNMEYEN ÜLKE

Johnston ise, Türkiye ile ABD arasında geliştirilen diyalogun yanı sıra, artık ticaret alanına da yoğunlaşmak gerektiğini söyledi. Amerika'nın, Türkiye'nin ne denli farklı bir ülke olduğunun kıymetini henüz tam olarak bilmediğini belirten Johnston, Arap Baharı yaşayan ülkelerde yapılacak bir işbirliğinde, bölgede var olan Türk şirketleri aracılığıyla Amerikan şirketlerinin bölgeye daha az riskli gireceğinin altını çizdi.

SETA'da panel gerçekleştirildi

MÜSİAD heyeti, ABD temasları sırasında, ülkenin önde gelen siyasi ve politik toplantılarıyla son zamanlarda adından sıkça bahsettiren SETA'da da bir panel gerçekleştirdi. SETA Washington Direktörü Erol Cebeci'nin moderatörlüğünde MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Murat Kalsın ve ABD-Türkiye İş Konseyi Başkanı Charles Johnston konuşmacı olarak bulundular.
yenişafak