BARIŞ ÖZBEK
İki sezondur Sarı-Kırmzılı formayı başarıyla giyen Barış Özbek, rekabetin takımdaki kaliteyi yükselteceğini belirterek, “Mustafa Sarp, Mehmet Topal, Ayhan abi ve Linderoth çok önemli isimler. Forma rekabeti takıma yarayacaktır. Milli takım için yeni bir kural çıktı. Şu anda bir şey söyleyemem, ama teklif gelirse Türk Milli Takımı formasını seve seve giyerim” dedi. Bundesliga"dan 3 transfer teklifi aldığını kaydeden Barış, “Burada mutluyum ve kontratımdaki 2 seneyi burada geçirmek istiyorum. Son Sivasspor maçında Skibbe bizimleydi. Beni beğendiğini hep söylüyordu. Almanya"da bir takıma hoca olacağını da söylemişti. Ama resmi teklif yapılmadı” diye konuştu.

"Yerimizde duramıyoruz"
Barış şöyle devam etti: “Hocamız Rijkaard dünyaca tanınmış biri. Bize çok şey katacağını düşünüyoruz. İdmanlar çok sıkı geçiyor ve hiç durmuyoruz. Her an hareket halindeyiz. Kendimi çok iyi hissediyorum. Geçen sezon çok ağır yaralar aldık. Hamburg maçı en önemlisiydi. Fenerbahçe Stadı"nda final oynayacaktık. Elimizdeki maçı verdik. Rakibimiz Tobol ise kolay bir takım gibi görünüyor. Yine de dikkatli olmalıyız.”

MUSTAFA SARP

Bursaspor"dan transfer edilen Mustafa Sarp da, kendisini bir anda mükemmel bir aile ortamının içinde bulduğunu dile getirip, “Yeni gelmiş gibi bir hava yaratmadılar üstümde. Kendilerinden biri gibi davrandılar. Aile bağları güçlü olan, birbirlerini anlayan ve güvenen bir ortam var. Rekabet hat safhada ama kendime güvenmesem gelmezdim. Maraton uzun, herkese şans gelecek. En son ya da en başta... Önemli olan hazır olmak. Hocanın herkesi değerlendirecektir” ifadesini kullandı. Sarp, son 2 sezonda Bursa"da iyi performans yakaladığını, büyük camiayı tercih ettiği için pişman olmayacağını da kaydederken, “En iyi oyuncuların olduğu takıma geldim” açıklamasını yaptı.

"Üçlü orta saha olacak"
Mustafa Sarp, basın toplantısını şu sözlerle tamamladı: “Hocamız sistemle ilgili toplantılar yapmaya başladı. Muhtemelen üçlü orta saha sistemiyle oynatacak. Farklı sistemlerle çalıştık. Hoca ne istiyorsa buna ayak uydurmak zorundayım. Kendi stilim uymuyorsa, onun istediğine dönmek zorundayım. Karakteriniz oturmazsa, büyük takımlarda oynayamazsınız. Ben de tam doğru yaştayım aslında (28). Bu, büyük avantaj olacak.”