AYDINPOST HABER MERKEZİ / DUYGU SEVİMLİ Aydın Efeler İlçesi Orta Mahalle sakinleri 18-20 yıllık binanın sahipsiz olması nedeniyle alkol bağımlılarının mekânı haline geldiğini ve bina da fuhuş yapıldığını söyleyerek binanın yıkılması yönünde dilekçe verilmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadığını belirten mahalle sakinleri isyan etti.

METRUK BİNA FUHUŞ YUVASI HALİNE GELDİ

18 yıldır boş bırakıldığını söyleyen mahalle sakinleri metruk binanın acilen kaldırılmasını istediklerini söyledi. Tedirginlik yaşadıklarını ifade eden Orta Mahalle sakinleri, “Bu arazi ve bina kimindir bilmiyoruz. Gece madde bağımlıları bu binanın içine girip çıkıyor. Burayı kimin ne amaçla kullandığı belli olmuyor.  Zabıta ve Fen işlerinden gelip bakılmasına rağmen hala hiçbir önlem alınmadı. Bu binadan kim sorumlu ve bina niçin yıkılmıyor merak ediyoruz. Onun yanı sıra bir de fuhuş yapanlar burayı mesken tuttu. Bazı geceler belli belirsiz kişilerin içeriye girip birkaç saat sonra çıktıklarına şahit oluyoruz. Gayri meşru ilişkilerin döndüğü bir yer halini aldı. Çocuklarımızla geceleri ne dışarı çıkabiliyor ne de balkonda oturabiliyoruz. İster istemez korku ve endişe duyuyoruz. Bu metruk evden tüm mahalle sakinleri olarak dertliyiz. Hem biz hem de esnafımız bu durumdan çok rahatsızız. Kendi canlarımıza ve malımıza zarar gelmesini istemiyoruz. Yetkililer bir an önce buradaki sıkıntımızı görmeli ve bu olayı çözüme kavuşturmalı” ifadelerini kullandı.

“BU BİNA BİR AN ÖNCE YIKILSIN”

Binada bir koltuk da olduğunu, buranın fuhuş amaçlı kullanıldığını iddia eden vatandaşlar, “Bu metruk bina bir an önce yıkılsın. Madde bağımlısı gençler, gece geç saatlere kadar burada hayat kadınları ile âlem yapıyorlar. Yetkililer bir an önce bu soruna çözüm bulsun” dediler.

Bazı mahalle sakinleri ise zaman zaman bazı yetkililerin metruk binada inceleme ve gözlemde bulunduğunu ve halen bir sonuç alınamadığını kaydederek, “Metruk binaların yıkımı ile ilgili olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ancak bina sahiplerinin duyarsızlığını tam olarak aşmakta güçlük çekiyoruz” dediler. 

 

Metruk Bina İsyanı #OrtaMahalle Sakinleri Sorunlarına Çözüm BekliyorHABER İÇİN TIKLAYIN; http://bit.ly/1MDHTd6

Posted by Aydınpost on 1 Ağustos 2015 Cumartesi

img_2237.jpgimg_2238.jpgimg_2241.jpgimg_2240.jpg