Söke Kıryarlar Eğitim ve Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi"nde eğitim gören engelli öğrencilerin ürettikleri galoşlar kullanıldıkları resmi kurumlar, sağlık ocakları, ana sınıfları ve bazı özel hastanelere pazarlanıyor. Galoşlar bin adeti 12.5 TL"den satılıyor. Eğitim, Uygulama ve İş eğitimi kapsamında öğretmenleri Hüseyin şahin önderliğinde 10 öğrenci tarafından üretilen galoşlardan elde edilen gelir ise; işin devamlılığı için malzeme alımlarında kullanılıyor. Okul cüzi de olsa bu üretimden gelir elde etmiş oluyor. Söke Kıryarlar Eğitim ve Uygulama Okulu ve İş eğitim Merkezi"nde bir yıldır süren galoş üretiminde görev alan engelli öğrenciler 18 ve üstü yaş grubu öğrenciler tarafından yapılıyor.
İş eğitim merkezinde 10 kişiden oluşan bir başka grup ise ahşap boyama ve el işleri üretiyor. Öğretmenleri Elif Keskin ve Ezgi Tunç nezaretinde kendileri için hazırlanan minik tezgahlarda ördükleri iplerle harikalar yaratan Sökeli engelli öğrenciler; önümüzdeki günlerde ortaya çıkan eserlerini koordinatör öğretmenleri Çiğdem Germeli Ceylan"ın organizesinde Sökelilere sergileyecekler.
Yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Hüseyin Şanlı, okullarının faaliyet alanlarından bir iş eğitimi olduğunu belirterek; “Galoş üretimi ile öğrencilerimize iş eğitiminin yanında beceri öğrenimi de sağlıyoruz. Kendi ihtiyaçlarını finanse eden bir sistem oluştu. Öğrencilerimiz engellilerin eğitildiğinde veya istediklerinde neler yapabileceklerinin bir göstergesi” diye konuştu.
Bu arada; Söke Kıryarlar Eğitim ve Uygulama Okulu ve İş eğitim Merkezi öğrencilerinin el işi, ahşap ve atık boyama ile galoş üretimlerinin 12 Mayıs günü Söke Fatma Suta Orhon Müze ve Sanat Evi"nde açılacak sergide sergileneceği belirtildi.