Vali Vekili Ulusoy, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına kiralanan Salavatlı Karaçomak mevkisindeki 140 dekar arazi üzerinde kurulan örnek serada inceleme yaptı. Ulusoy"a ziyareti sırasında Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Seyfullah Öztürk, İl sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Çenet, Tarım İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal ve çok sayıda davetli eşlik etti.
Ziyarette sera ve üretim faaliyetleri hakkında bilgiler veren SEL-GROUP Üretim Müdürü Mustafa Külcü, 2008 yılı Haziran ayında devir aldıkları arazide 2009 yılı Ocak ayında üretim faaliyetlerine başladıklarını söyledi. Burada Türkiye"nin örnek seralarından birisini kurduklarını kaydeden Külcü, “Biz burada kontrollü tarım uygulaması yaparak salkım domates üretmekteyiz. Ürünlerimizi yurt içi ve yurt dışında ise başta Hollanda ve İngiltere olmak üzere pek çok pazara yolluyoruz. Seramız 65 dekar kapalı üretim alanı, 75 dekarda hizmet ve paketleme ile hizmet yerleri olmak üzere toplam 140 dekar alan üzerindedir. Bilgisayarlı kontrol sistemi ile ısı ve sulama konusu takip edilmekte. Her dekar alan için bir personel çalışmakta. Şu anda 70 kişi buradan ekmek yiyor. Ayrıca 7 teknik personel de çalışmalarımızda destek veriyor. Üretimimiz dekar başı 40 ton domatestir. Oysa eski usulde dekarda bu 15 ton civarındadır” dedi.
SEL-GROUP Koordinatörü Bilgin Oğuz da, sera ısıtmasında sorun yaşandıklarına dikkat çekerek, “Bu şekilde devam edersek yılda ortalama 160 ton kömür kullanılacak. Ancak biz burayı Salavatlı"da jeotermal var diye tercih etmiştik. Firma yetkilileri ile anlaşma sağlayamadık. Buraya 19 milyon TL gibi büyük bir yatırım yaptık. Anlaşma sağlayıp, ısıtma sorununu çözmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Vali Vekili Celal Ulusoy ise, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü"nün bölgemizde tarımsal yatırımları devam ediyor. Burası Aydın"ın örnek ve tek topraksız tarım uygulama yeridir. Ancak halen Aydın topraksız tarımda halen Antalya"dan sonra gelmektedir. Serayı gezdik. Yapılan çalışmaları görünce çok mutlu oldum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.