Bursa'da sevgilisi Zeynep Silku'yu (26) öldürmekten yargılanan Yurdakan Buğra Orki (30), 25 yıl hapse mahkum edildi. Olay, 28 Nisan 2009'da yaşandı. Bankacı Silku, sevgilisi Orki'nin evinde ölü bulundu. Genç kızın sevgilisi tarafından boğularak öldürüldüğü iddia edildi. Bunun üzerine Orki tutuklandı. Sanık ilk ifadesinde, "Zeynep ile evlenmeyi düşünüyorduk. Olay günü tartıştık.

Zeynep bağırınca komşular duymasın diye ağzını kapattım. Kendisini öldürmeyi düşünmedim" dedi. 2 yıl süren davanın karar duruşması dün Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Son duruşmaya Silku'nun hiçbir yakını katılmadı.

'İYİ HAL' İNDİRİMİ...

"Kasten adam öldürmek" suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, daha önceki duruşmalarda olduğu gibi yine konuşmadı. Sanığın avukatı ise müvekkilini bir örnek vererek savundu. Avukat, "Sanığın maktule sarıldığında, bu sıkmanın onu öldürüp öldürmeyeceği araştırılmamıştır. Bir sürücünün, eylem amacıyla atılan bir ses bombasından etkilenerek bir kişiyi öldürmesi, 'kasten öldürme' değildir. Müvekkilimin bu olayı da aynen böyle bir durumdur" dedi.

Mahkeme heyeti, Orki'ye önce ömür boyu hapis cezası verdi. Daha sonra, sanığın duruşmadaki iyi hali ve sabıkasız oluşunu dikkate alarak cezayı 25 yıl hapis cezasına indirdi.

takvim