Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, orman yangın mevsiminin açılmasına kısa bir süre kala kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla İzmir’de il ve bölge müdürleriyle bir araya geldi. Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kurtulmuşlu, daha sonra orman zararlıları olarak bilinen çam kese böceği ile yapılan biyolojik mücadeleyi alanda gösterdi.

Orman yangınlarında yaşanan can kayıplarının önüne geçmek için geliştirilen uzaktan kumandalı robot itfaiye erinin basına tanıtımını izleyen Mustafa Kurtulmuşlu, teknik ekibin inceleme yaptığını, memnun kalmaları halinde il ve bölge müdürlüklerine ikişer adet robot itfaiye erinden alacaklarını kaydetti.

Tanıtım toplantısı öncesi basın mensuplarına bilgi veren Kurtulmuşlu, geçen yıl 3 bin 600 hektar orman alanının zarar gördüğünü, buna rağmen 5 bin hektar altını başarı olarak gördüklerini söyledi. Geçen yıl 20 dakika olan orman yangınlarına müdahale süresini bu yıl 15 dakikaya çekmeyi planladıklarını aktaran Kurtulmuşlu, 2017 yılından itibaren 20 helikopter almayı planladıklarını kaydetti. CİHAN