Hükümetin ekonomik kriz ortamında istihdamı artırmak için başlattığı ve İş-Kur tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Projesi” kapsamında Aydın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan iki ayrı ağaçlandırma projesinde görevlendirilen 125 orman köylüsü 2 aylığına da olsa sigortalı ve maaşlı bir işe kavuşma imkanı buldu. İş-Kur Aydın İl Müdürlüğü tarafından belirlenmesi öngörülen işe yerleştirmeler için bazı köylerde başvurular çok olunca, iş sahibi olacak kişiler kura ile belirlendi.

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü"nde yapılan kura çekimine Aydın Orman İşletme Müdür Vekili Abid Baca, Aydın 1. Noteri Müşerref Saçıkaraoğlu, İş-Kur Aydın İl Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Adnan Gönençer ve köy muhtarları ile başvuruların fazla olduğu köylerden gelen işçi adayları katıldı.
Toplum Yararına Çalışma Projesi” kapsamında hazırlanan iki ayrı ağaçlandırma projesi hakkında bilgiler veren Aydın Orman İşletme Müdür Vekili Abid Baca, Çine ve Koçarlı Orman İşletme Şeflikleri tarafından hazırlanan iki ayrı proje kapsamında yaklaşık 10 bin adet fidanın toprakla buluşacağını söyledi. Baca, “2009 yılı Kasım ve Aralık aylarındaki ağaçlandırma çalışmalarımız kapsamında Çine Orman İşletme Şefliğimiz tarafından İbrahim Kavağı, Topçam, Kavşit ve Alabayır köylerinde toplam 200 hektar ve Koçarlı Orman İşletme Şefliğimiz tarafından da Esentepe, Çallı, Kızılcabölük ve Akmescit köylerinde de 700 hektar olmak üzere toplam 900 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılacak. Ağaçlandırma projelerinde görev alacak olan işçilerde orman köylülerimiz arasından seçilerek, Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında sigortalı ve asgari ücretli olarak görevlendirilecekler” dedi.
Ağaçlandırma projelerinin hazırlanarak personel tayini yapılması için İş-Kur Aydın İl Müdürlüğü"ne sunulduğunu hatırlatan Abid Baca, projelerde görev yapacak kişilerin gene aynı köylerden seçileceğine işaret ederek, “Ağaçlandırma çalışmalarında görev almak isteyen köylülerimiz 16-23 Ekim tarihleri arasında müracaatlarını yaptılar. İki ayrı proje için Çine"den 60 ve Koçarlı"ndan da 65 olmak üzere toplam 125 kişiye iş imkanı sağlanacak. Bazı köylerde müracaatlar çok olduğu için görevlendirilecek personelin noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirlenmesine karar verildi. Kura sonucunda ilk önce asil personeller daha sonra da yedekleri belirlenecek. Bu projelerimiz 2 aylık bir süreci kapsıyor. Bundan sonrada imkanlar doğrultusunda sadece ağaçlandırmada değil diğer kollarda da benzer projelerimiz devam edecektir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından noter huzurunda yapılan kura çekimi ile müracaatın fazla olduğu köylerdeki ağaçlandırma projelerinde görev alacak asil ve yedek işçiler belirledi. Kurada ismi okunan işçi adayları büyük bir sevinç yaşarken; yedeklere kalan veya ismi okunmayan işçi adayları ise kısa sürelide olsa sigortalı iş imkanını kaçırmanın üzüntüsünü hissetti. - iha