Edinilen bilgiye göre; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Merkez Yerleşkesi içerisinde geçtiğimiz yıllarda oluşturulan ve protokolünde katılımıyla ilk fidanların dikildiği Mehmetçik Ormanı"nda bugün saat 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aydın Yetiştirme Yurdu yakınlarından başlayan yangın, rüzgarında etkisiyle kısa sürede yeni fidanların bulunduğu hatıra ormanı alanına yayıldı.
Yerleşim alanı ve üniversite dersliklerinin çok yakınındaki engebeli arazide başlayan yangına Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler kısa sürede müdahale etti. Rüzgarında etkisiyle zaman zaman büyüyen alevleri Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Aydın Yetiştirme Yurdu"nda kalan öğrenciler ve üniversiteliler korku dolu gözlerle izledi.

MEHMETÇİK ORMANI SİYAHA BÜRÜNDÜ
ADÜ Merkez Yerleşkesi içerisinden ve alt bölgeden müdahale edilen yangın, kısa sürede kontrol altına alındı. Yaklaşık 30 dönüm alanında zarar gördüğü yangının ardında siyaha bürünen "Mehmetçik Ormanı" yazısı kaldı.
Birkaç yıl önce büyük umutlar dikilen ve her yıl eklenen yeni fidanlarla genişletilen Mehmetçik Ormanı"ndaki fidanlar daha büyümeden kül oldu. Yerleşim alanlarına çok yakın bir mesafede çıkan ve hatıra ormanının büyük zarar gördüğü yangın, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.