Güneşi Gördüm'ün yapımcısı Murat Tokat, Genelkurmay'ın izin vermediği sahnelerin yurtdışındaki festivallere filme eklenerek konduğu haberlerinin çıkması üzerine bir açıklama yolladı. Tokat, filmin orjinal haliyle festivallere gönderildiğini söyledi.

İşte o açıklama

Yapımcılığını üstlenmiş bulunduğum, şu sıralar hala sinemalarda seyircisiyle buluşmaya devam eden "Güneşi Gördüm" adlı filmimizin, Sakıncalı 11 dakika yurtdışında ve kopyalarının orjinalinden "11 dakika daha uzun olduğu" bilgisi doğru değildir. Filmin Türkiye kopyasında bazı sahnelerin Genel Kurmay Başkanlığı"nın sakıncalı bularak izin vermediği gibi ve bu sebeple sansüre uğradığı, ayrıca kesilen sahnelerin de festivale katılım kopyalarında bulunduğu senaryosu da baştan sona yanlıştır.
İçeriğiyle, çekim tekniğiyle ve dev oyuncu kadrosuyla izleyicisinden büyük ilgi gören ve görmeye devam eden "Güneşi Gördüm"ün yurtdışındaki festivallere katılarak şansını aradığı doğrudur. Fakat yapılan asılsız haberde bahsedildiği gibi festivaller için eklenen ya da çıkarılan bir sahne olmadan, filmimiz orijinal haliyle 120 dk. olarak yer almaktadır. İçimize çok sinerek emek verdiğimiz filmimizin daha geniş kitlelere ulaşması ise tek dileğimiz.
Saygılarımla,
Murat Tokat
Yapımcı

Gazeteport