Batı basınında genellikle hakkındaki övgü dolu yazılarla yer alan Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, bu kez farklı bir tavırla karşı karşıya kaldı.

Kanada"nın önde gelen gazetelerinden Globe and Mail için Pamuk"la söyleşi yapan Amerikalı gazeteci Claire Berlinski, ünlü yazar için alaycı ifadeler kullandı...

Gazetenin kitap ekine “Bir ermiş mi, yoksa bir gösteriş meraklısı mı” başlığıyla kapak olan söyleşide Berlinski, ünlü yazar için şu ifadeleri kullandı:

“Orhan Pamuk İstanbul"da, yani Doğu ve Batı arasında yaşıyor. Kitaplarında bundan bahsetmesi şaşırtıcı değil. Bu New York"un metropol olduğunu söylemek kadar klişe... Hamburger yerken bile ne kadar melankolik olduğunu anlatıyor. Bu melankolik egomanyakla yemeğe çıktığınızı düşünebiliyor musunuz? Kafeye boğazlı kazağıyla gelip Dostoyevski kitabını yüzü dışarı bakacak şekilde masaya koyuyor. Bir dakika içinde de Türkiye"deki birçok kişinin aksine kitap okuduğunu söylüyor. Sonra da defalarca yineliyor. Şikayetçi olduğu kesime ne kadar benzediğini fark etmiyor.”