Ailesi küçük kızın organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan operasyonla küçük kızın karaciğer, pankreas ve iki böbreği alındı. Fatma Elif’in karaciğer, pankreas ve böbreğinin biri Antalya’ya gönderilirken, diğer böbrek Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde böbrek bekleyen uygun bir hastaya nakledilecek.
 
Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan operasyona katılan ekip, Antalya’ya gidecek organları 112 Sağlık görevlilerine teslim etti. Ambulansa konulan karaciğer, pankreas ve bir böbrek Antalya’da organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere götürüldü.
 
Hastane önünde basın açıklaması yapan Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tekin, Fatma Elif’in durumuna üzüldüklerini ancak 4 kişinin sağlığına kavuşacak olmasına sevindiklerini söyledi.
 
Küçük kızın organlarının 4 farklı kişide yaşayacağını bildiren Tekin, organları bağışlanan küçük kızın ailesine teşekkür etti. Doç. Dr. Tekin, hepsi gönüllü çalışan ekip arkadaşlarından Anestezi Uzmanı Dr. Fatma Şengül ve Başhemşire Yardımcısı Saniye Gencer’in organ bağışının artırılması için yoğun çaba sarfettiğini dile getirdi.
 
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu, Fatma Elif’in yaşaması için 9 gün boyunca doktorlarının elinden gelen mücadeleyi yaptığını ifade etti. Buna rağmen hastanın beyin ölümünün yaşanmasına engel olunamadığını dile getiren Erikoğlu, Fatma Elif’in organları sayesinde 4 kişinin daha sağlıklı bir yaşama kavuşacağını vurguladı. Böbreklerden birinin Konya’da uygun bir hastaya nakledileceğini söyleyen Erikoğlu, diğer üç organın Antalya’da bekleyen hastalara nakledileceği bilgisini verdi. Erikoğlu, organların Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirmesiyle önceden belirlenen bölgelere gönderildiğini sözlerine ekledi.
 
Aileyi organ bağışına ikna eden Anestezi Uzmanı Dr. Fatma Şengül, küçük kızın annesinin de hemşire olduğunu ve bu konuda duyarlı davranarak bağışa razı olduğunu ifade etti.