Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde geçirdiği beyin kanaması sebebiyle Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım servisine alınan Ökden, yaşam mücadelesini kaybetti.

Beyin ölümü gerçekleşen Burhan Ökden'in ailesi organ bağışı teklifini kabul etti. Bursa'daki Organ Nakli Bağış Merkezi Ekibi ile irtibata geçen Edremit Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Güngör, nakil için ön incelemenin yapılmasını istedi. Gerekli inceleme ve testleri yapan ekip, Burhan Ökden'in karaciğer ve 2 böbreğinin alınabileceğini tespit etti. Bursa Acıbadem Hastanesi'nde organ bekleyen 3 kişiye müjdeli haber verildi. 

Organ naklini gerçekleştirecek doktor heyeti Bursa'dan Edremit Devlet Hastanesi'ne geldi. Doktorlar 3 saat süren başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. İsmi açıklanmayan 3 kişiye hayat verecek olan organlar, özel taşıma kutularına konularak vakit kaybedilmeden Bursa'ya gönderildi. 

Edremit Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Güngör, "Beyin ölümü gerçekleşen hastamızın yakınları ile görüştük ve onaylarını aldıktan sonra organ nakli için harekete geçtik. Doku tiplemeleri uyuşması testinden sonra Bursa'dan 3 alıcı bulundu ve organlar hastamızdan alınıp götürüldü. Edremit Devlet Hastanesi'nde gerçekleşen ikinci organ nakli vakasıdır bu. Bölgemizde organ bağışlarının artması çok hayırlı bir durum" dedi.