Edinilen bilgiye göre, önceki gün ilçeye bağlı Üçgüllük beldesinde meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 3 çocuk annesi Remziye Akkuş (49), İskenderun Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yoğun bakım ünitesinde tutulan ve sağlık durumu ciddiyetini koruyan Akkuş'un, gece saatlerinde beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından hastane yetkilileri, aileye organ bağışında bulunup bulunmayacaklarını sordu.

Acılı ailenin olumlu yanıt vermesi üzerine, sabah saatlerinde hastaneye gelen doktorlar, Akkuş'un böbrekleri ile karaciğerini aldı.

Akkuş'un karaciğerinin Mersin Üniversitesi, böbreklerinden birinin İzmir Tepecik Hastanesi, diğerinin ise Ankara Başkent Hastanesine hastalara nakledilmek üzere gönderildiği öğrenildi.

Remziye Akkuş'un eşi Salih Akkuş, zor bir karar verdiklerini belirterek, ''Eşimin organları başka insanlarda yaşayacak. Çok üzüntülüyüm. Hayali gözlerimin önünden gitmiyor. Eşimin organlarıyla bir can bile kurtarırsak çok mutlu olacağız. Doktorlarımız elinden gelen her şeyi yaptı'' dedi.

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım da ailenin üzüntüsünü paylaştıklarını söyledi. Yıldırım, şöyle konuştu:

''Aile son derece önemli bir karar verdi. Bu organ nakli sayesinde başka insanlar hayat bulacak. Elbette zor bir durum. Akkuş'un kalbi de nakledilecekti. Gaziantep'ten gelen doktorlar yaptıkları incelemede kalbin nakle uygun olmadığını tespit edince yapılamadı.''

 

AA