Öldürülen gencin, 5 kadının beraber yaşadığı eve gidip geldiği, olay günü ise bir daha gelmemesi konusunda uyarılması üzerine çıkan tartışma sonrasında tülbentle boğularak öldürüldüğü iddia edildi

Konya'da 4 ay önce darp edildikten sonra boğulup öldürülüp tarlaya atılan 26 yaşındaki Yakup Kamacihan'ın cinayet zanlısı olarak 5 kadın gözaltına aldı. Öldürülen şahsın, kadınların beraber yaşadığı eve ara sıra gidip kaldığı, olay günü ise bir daha gelmemesi konusunda uyarıldığı ve bunun üzerine çıkan kavga sonrasında öldürüldüğü iddia edildi.

22 Temmuz 2011 tarihinde merkez Meram İlçesi Uluırmak Mahallesi Maraş Caddesi'ne yakın bir yerdeki boş arazide kafasına vurulduktan sonra boğularak öldürülen 26 yaşındaki Yakup Kamacihan'ın çıplak halde cesedi bulundu. Kamacihan'ın cesedi bulunmasının hemen ardından Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri araştırmalara başladı.

ANKARA'YA KAÇMIŞLAR

Polisin yaptığı çalışmalarda sürekli olarak karşılarına çıkan 5 kadının yaşadığı ev takibe alındı. Araştırmalarına da devam eden emniyet yetkilileri, Kamacihan'ın cesedinin bulunmadan saatlerce önce zaman zaman gönül ilişkisi yaşadığı öğrenilen Gülcan K'nın da aralarında bulunduğu 5 kadının evine tatlı alarak gittiği ortaya çıktı. Takip sürerken 5 kadın yaşadıkları evi satarak Ankara'nın Altındağ İlçesi Yeni Mahallesi'ne giderek yerleştiği tespit edildi. Delillerin toplanması üzerine Konya polisi harekete geçerek 5 kadını Ankara'daki evlerinde göz altına alıp Konya'ya getirdi.

Ceset üzerinde yapılan incelemede, daha önce boğazında kesik bulunduğu için tülbentle kapattığı öğrenilen Kamacihan'ın başına vurulduktan sonra o tülbentle de boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Yapılan sorgu sonucunda cinayetten sonra anne ile kızının Yakup'un üzerindeki kıyafetlerde parmak izi kalır korkusu ile çıkarttığı ardından da evlerinden 1 kilometre uzağa götürerek cesedi boş araziye bıraktıkları iddia edildi. Olayla ilgili gözaltında bulunan şüpheliler Cinayet Bürosu Amirliği ekipleri tarafından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. yenişafak