Kızıldere köyünde düzenlenen sertifika dağıtım törenine, Ak Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, Kaymakam Mehmet Okur, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, Nazilli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Sunay Güler, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Tacettin Pirinç, Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, İl Genel Meclisi üyeleri Kadir Mutlu ve Necmettin Ünüvar ile çok sayıda daire müdürü ve sertifika alan işletmeciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Kızıldere Köy Muhtarı Ali Pekel, köyün organik tarımla 1991 yılında Mehmet Ali Işık aracılığıyla tanıştığını söyleyerek; “Her geçen sene organik tarım alanları artarak üretime devam ediliyoruz. Organik tarımı başlattığı için Mehmet Ali Beye teşekkür ediyorum. Köyümüz üretiminin yüzde 80-85’i organik üretim yapmaktadır. Halen Işık Tarım, Mavi Tarım ve Şentaş şirketleri ile birlikte organik tarım yapılmaktadır. Bu arada sayın vekilim Gültekin Kılınç’a hem ticaret odası başkanı iken hem de milletvekili seçildikten sonraki organik tarıma desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Köyümüzün organik tarımdaki hedefi yüzde 100’e ulaşmaktır. Herkesi organik tarım yapmaya davet ediyorum” dedi.

İnsan sağlığına zararlı kimyasal ve ilaçlar kullanmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı tarımsal bir üretim biçimi olan organik tarıma üretime önem verdiklerini belirten Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal; “Nazilli köyleri ve ilçede organik tarım ile uğraşan işletmeler bu konuda çok başarılı” dedi.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ise törende yaptığı konuşmasında, Nazili’nin tarım kenti olduğunu söyleyerek tarım ve hayvancılığın gelişme safhasında olduğunu söyledi. Organik tarımın daha iyi yerlere gelmesi için tüm desteklerin verildiğini ve verilmeye de devam edeceğini ifade ederek, sertifika alan işletmeleri tebrik etti.

Organik tarımda uzun bir süreç geçirdiklerini ifade eden AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç ise, “Biz Bu işe başlarken Organik Tarımın hangi aşamalarda kime ne faydası olacağını çok iyi biliyorduk. Bu gün daha yapılan girişimler sayesinde daha önce parmakla gösterilen organik tarım işletmeleri artık düzinelerce olmuş bu bizlere gerçekten memnun etti. Halk sağlığı açısından oldukça önemli bir konu olan organik tarım ile ilgili olarak yapılan girişimleri destekliyoruz. Sertifika alan tüm işletmecilerimizi de tebrik ediyorum” dedi.

Düzenlenen törende organik tarım yapan işletmecilere sertifikaları başta AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç olmak üzere protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Tören sonunda ise gelen konuklara Kızıldere köy muhtarlığınca keşkek hayrı yapıldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png