Nazilli"de broşür dağıtarak bilgilendirmede bulunan 1 nolu sağlık ocağı yetkililerinin dağıttı broşürlerde; Organ bağışı nedir, Organ alımı nasıl ve ne zaman gerçekleştirilir, Organ bağışını kimler yapabilir, Hangi organlar bağışlanabilir, Diyanet İşleri Başkanlığı"nın Organ bağışı konusuyla ilgili görüşü gibi konularda vatandaşı bilgilendiren notlar yer alıyor.
Nazilli 1 Nolu Sağlık Ocağı yetkilileri “Şunu hepimiz unutmamalıyız ki bugün ben, siz, ayakta dolaşan insanlarımız işinizin başında dolaşan insanlarımız tamamen sıhhatli, sağlık sorunu olmadan hayatımızı idame ettirmekteyiz. Ama hiç birimizin garantisi yoktur. Yarın ya da yarından sonra veya bayramdan sonra her birimiz, Allah korusun böbrek ihtiyacı olan, kalp veya karaciğer nakilleri gereken birer hasta birey haline dönüşebiliriz. İşte bunu idrak ederek, sıhhatli, aklımız başındayken, bu işin bilincinde olarak, öldükten sonra organlarımızın bir başkasında hayat bulmasını, hayatın devam ettirilmesinin vesile olmasının yardımcı olmasının bilincinde olarak organlarını bağışlaması gerektiğine inanıyorum. Bunun için de milletimizin, ülkemiz insanlarının halkımızın bu bilinç içinde olmalarını ve bu bilince ulaşmalarını istiyoruz” diyerek bağışlarda bulunmalarını istedi.
Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Sistemi(UKS) hakkında bilgi veren yetkililer; “Organ ve Doku Nakli Hizmetleri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de en önemli sağlık sorunlarından birisidir. Organ ve Doku Nakil Hizmetlerinin başarıya ulaşabilmesi için Sağlık Bakanlığı"na, Milli Eğitim Başkanlığı"na, Üniversitelere, Diyanet İşleri Başkanlığı"na, Gönüllü Kuruluşlara, yazılı ve görsel basına ve tüm halkımıza görev düşmektedir. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı, Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Sistemi (UKS) kurmuştur. Ulusal Koordinasyon Sistemini yürütmek amacıyla Ulusal Koordinasyon Merkezi ve buraya bağlı Bölge Koordinasyon Merkezleri oluşturulmuştur. UKS"nin amacı bağışlanan organ ve dokuların tıbbi etik anlayışına uygun, adaletli bir şeklide, en uygun alıcıya naklinin sağlanmasıdır. Ülkemizde, organ ve doku nakli bekleyen tüm hastaların kayıtları UKS içerisinde Ulusal Koordinasyon Merkezi"nde bulunmaktadır” dediler.
Organ nakli için bağışlarınızı bekliyoruz diyen yetkililer; “Gözlerimi; gün ışığını, bir bebeğin yüzünü, bir aşığın gözlerindeki sevgiyi görmemiş birine verin. Kalbimi; Kendi kalbi ona acı vermekten başka bir şey vermeyen birine verin Böbreklerimi; haftadan haftaya yaşaması makineye bağlı olan birine verin. Eğer bir şeyleri görmemeniz gerekiyorsa, hatalarımı, kusurlarımı, insanlara olan önyargılarımı gömün. Günahlarımı şeytana, ruhumu tanrıya verin. Eğer yeri gelirde beni hatırlamak isterseniz bunu size ihtiyacı olan birine yardım ederek yapın. Eğer tüm bu isteklerimi yapıyorsanız ben sonsuza kadar yaşayacağım.
Onlar yaşıyor. Desteğinizle onlar, yüzler, binler yaşayacak” dedi.